Gündem Davut Güloğlu, Hayko Cepkin'i maymuna benzetti 15 bin lira ceza kesildi

Davut Güloğlu, Hayko Cepkin'i maymuna benzetti 15 bin lira ceza kesildi

18.06.2015 - 12:12 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Hayko Cepkin'i maymuna benzeten şarkıcı Davut Güloğlu tazminat cezasına çarptırıldı. Davut Güloğlu'nun 15 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Detaylar için lütfen tıklayınız...

Davut Güloğlu, Hayko Cepkini maymuna benzetti 15 bin lira ceza kesildi

Hayko Cepkin "Korku filminden çıkmış gibi maymuna benziyor, kedi mi köpek mi kesiyor belli değil" diyen Davut Güloğlu'na açtığı hakaret davasını kazandı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, Cepkin'in açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasını kısmen kabul ederek Güloğlu'nun 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Güloğlu'na, 5 yıl önce katıldığı bir televizyon programında "Korku filminden çıkmış gibi, maymuna benziyor, kedi mi köpek mi kesiyor belli değil" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Önceki gün görülen duruşmada mahkeme , davacı Hayko Cepkin’in açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasını kısmen kabul ederek Güloğlu’nun 15 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Güloğlu’nun avukatı, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

DAVUT GÜLOĞLU KİMDİR?

Besteci ve pop müzik şarkıcısı. Davut Güloğlu, 1972 yılında Rize'de doğdu. Memur bir baba ile ev hanımı bir annenin 11 çocuğundan yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra bir dönem futbola merak saran sanatçı, Rize Belediye Spor, Salaha Spor gibi amatör futbol klüplerinde 6 yıl futbol oynadı.

Ancak, içindeki müzik sevgisinin önüne geçemeyerek 1991 yılında İstanbul’a gelen Davut, İstanbul'da çeşiti ticari faliyetlerde bulunduktan sonra (fırın, market, sürücü kursu vb...) ailesinin büyük desteğiyle 1998 yılında ilk albümü "Sarılsam da olmayi" ile müzik dünyasına merhaba dedi. Ancak Güloğlu, ilk alübümüyle beklediği başarıyı elde edemedi. Ancak Güloğlu yılmadı.

Değerli sanatçı Arif Sağ’ın açtığı kurslara devam ederek müzik birikimini geliştirdi. Özel kurslarla çalışmalarına devam etti. Bu müzikal eğitimi kendi bilgi ve yetenekleri ile birleştirdi. Karadeniz ritimlerini günümüz müzik anlayışıyla yoğurarak albümünde kendi müziğini buldu.

Bir çok eser besteleyen sanatçı bu albümünde kendi eserlerini seslendirirken diğer besteci ve söz yazarlarının eserlerini de yorumladı. " NURCANIM " albümünde dört eserin söz ve müziği, bir eserin müziği, bir eserin sözü kendisine aittir.

İlk albümü için " ben beni yansıtamadım " diyen sanatçı memnuniyetsizliğini dile getirirken, sanatın eğitim ve çalışmalara gebe olduğunu kendisine bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu doğrultuda uzun süren çalışma ve araştırmalar neticesinde " NURCANIM " albümünü yaptı.

2001 yılının ocak ayında çıkan bu albümün ilk klibini , " NURCANIM " ikincisini ise " BENİM BÜYÜK ALLAHIM " adli parçalarına çekti. Son zamanlarda en çok satan albüm listelerinde uzun bir süre baş sırayı çeken bu albüm çekilen her yeni klip ile de satış grafiğini yükseltiyor .

2,5 yıl aradan sonra bomba gibi bir albümle geri döndü. "Katula, Katula" ismini verdiği albümünü 2003 senesinde çıkaran Davut Güloğlu albümde söz yazarlığını da ortaya çıkardı. On iki şarkıdan oluşan albümün aranjörü Suat Aydoğan. Davut Güloğlu'nun , bir şarkıda söz ve müzik, üç şarkı da ise söz yazarlığı yaptığı albüm 1,5 senelik bir çalışmanın ürünü...Albümün stüdyo çalışmaları ise tam 1500 saat sürmüş. İlk albümdeki uğurun bozulmamasını isteyen sanatçı bu albümde de a'dan z'ye aynı ekiple çalıştı.

HAYKO CEPKİN KİMDİR?

11 Mart 1978 İstanbul
Hayko Cepkin, (d. 11 Mart 1978, İstanbul) Ermeni asıllı Türk vatandaşı piyanist ve müzisyen.

Liseyi bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde şan, solfej ve piyano dersi almaya başladı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı.İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı.

Müzikal Geçmişi [değiştir]Hayko Cepkin, Öztürk, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaşmıştır. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerine düzenleyici olarak katkıda bulundu. Son olarak da Murathan Mungan’ın Söz Vermiş Şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım’ın seslendirdiği Kimdi Giden adlı bir Yeni Türkü bestesini düzenledi ve Ogün Sanlısoy ile Korkma adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca Sanlısoy’un albümünde yer alan Kaybettik Severken parçasında klavye performansı yer aldı.[1]

Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı ve Haziran 2005’te Sakin Olmam Lazım adlı albümü piyasaya sürüldü.[2] 2007 yılında da projelerini devam ettirdi ve Tanışma Bitti adındaki ikinci çalışmasını oluşturdu.Teoman’ın Gökdelenler şarkısını, 3 Hürel Grubunun Saygı Albümünde Ağlarsa Anam Ağlar Adı Parçayı, Rapor 2 Rap Grubunun Körebe Şarkısına ve Son Olarak Cem Adrian’nın Emir Albümünde Kelebek Adlı Parçaya Kendi Tarzında Eşlik Etmiştir.

Grubu
Gitarda Umut Töre, bas gitarda Poyraz Kılıç, davulda Murat Cem Ergül ‘den oluşmaktadır.

Katıldığı Organizasyonlar
Sanatçı, verdiği organizasyonlarda da görev almıştır. 2006 ve 2007 yıllarında Rock’n Coke ve 2007 yılında Rock Müzikaller bunlardan başlıcalarıdır.Araf filminin müziklerini bestelemiştir, ayrıca Sakin Olmam Lazım albümünde yer alan Son Kez şarkısı filmde kullanılmıştır. Aynı zamanda Çocuk adında, 2008 yılında çekilen fantastik dram filminde İsfandiyar karakterini canlandırmıştır.