Gündem Davutoğlu Süleyman Şah'ı ziyaret etti

Davutoğlu Süleyman Şah'ı ziyaret etti

10.05.2015 - 14:06 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitingi öncesi, geçen Şubat ayında Suriye’de Türkiye sınırına yakın bir noktaya nakledilen Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etti. Davutoğlu'ndan mitingde ise CHP'li Gürsel Tekin'in Suriye iddiasına yanıt geldi. Davutoğlu, "Bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek.' Doğru, girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete" dedi.

Davutoğlu Süleyman Şahı ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğle saatlerinde partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere ’Ana’ uçağı ile Şanlıurfa GAP Havalimanı’na geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, daha sonra alana gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte helikopterler ile Suriye sınırına hareket etti. Askeri helikopterlerin eşliğinde hareket eden Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler Birecik İlçesi’nin Bilekli Mahallesi yakınlarındaki 7’nci Hudut Bölük Komutanlığı’na indi. Zırhlı araçlarla yoğun önlemlerinin alındığı bölgeden hareket eden konvoyun güvenliğini havadan da helikopterler sağladı. Kısa yolculuğun ardından Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler, geçen 21 Şubat gecesi düzenlenen ’Şah Fırat Operasyonu’ ile Suriye’nin Karakozak Köyü’nden getirilen ve Mart ayında yapımı tamamlanınca Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye’nin Eşme Köyü’ne nakledilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının bulunduğu türbede dua etti.

Haberin Devamı

Davutoğlu Süleyman Şahı ziyaret etti

MİTİNGDE KONUŞTU

Başbakan Davutoğlu daha sonra Şanlıurfa mitinginde konuştu. Başbakan, 'Türkiye 2 gün içinde Suriye'ye girecek diyen Gürsel Tekin'e de yanıt verdi. Davutoğlu, "Bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek.' Doğru, girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. Şaşkın bunlar. Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama CHP'nin yalanları, vaatleri de tarihe gömüldü."

Davutoğlu'nun konuşmaları şöyle:

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:
Bugün değerli Kara Kuvvetleri Komutanımız ve diğer komutanlarla birlikte Türkiye tarafındaki Eşme'deki kardeşlerimizle kucaklaşıp, Suriye tarafına geçtik. Oradaki kardeşlerimizle de kucaklaştık ve Süleyman Şah'ın huzurunda divan durduk.
ARAPÇA VE KÜRTÇE SESLENDİ
Artık Şanlıurfa Süleyman Şah ile anılacak. Süleyman Şah'ta al bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak. 7 Haziran'da Selahattin Eyyübi'nin torunları olarak ders vermeye hazır mısınız? Gözüm başım üstüne Şanlıurfa, Ser seran ser çavan Şanlıurfa, Ehvati ve Ehevati Ehlen ve sehlen bikum Şanlıurfa.
"BİZ HERKESİN TEMSİLCİSİYİZ"
Diyaneti, İmam Hatipleri kapatılım diyenlere 7 Haziran'da ders verecek misiniz? Siz eski Türkiye'ye dönün artık Türkiye'nin güneşi doğuyor. Bir parti çıkıyor Kürtlerin temsilcisi, bir parti çıkıyor Türklerin temsilcisi biri de çıkıyor Alevilerin temsilcisiyiz diyor. Biz herkesin partisiyiz. AK Parti tüm etnik grupların partisi. AK Parti kale gibi duruyor.
ALBAYRAK TEVHİDİN SİMGESİ
Albayrak tevihidin işaretidir. Çünkü hilal Hz. İbrahim'in temsilidir. Hz. İbrahim tevhid için ateşe yürüyordu. Diyorlar ki Şanlıurfa'yı düşüreceğiz. Şanlıurfa tevhidin kalesi nasıl düşecek. Şanlıurfa buna izin verir mi? Tevhidi korumaya söz veriyor musunuz?
GÖZYAŞLARINI ZOR TUTTU, MEYDAN 'AMİN' DEDİ
Allah'ın Hz. İbrahim'in şehrinden sesleniyoruz. Bizlere annelerin ağlamaması için kudret ver.
ŞANLIURFA'YA HIZLI TREN MÜJDESİ
Şanlıurfa ile Konya'yı hızlı trenle birbirine başlayacağız. Hızlı tren buraya gelecek ve burada durmayacak. Habur'a kadar gidecek.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Davutoğlu Süleyman Şahı ziyaret etti

Davutoğlu Süleyman Şahı ziyaret etti