Gündem Dayak değil stres öldürmüş

Dayak değil stres öldürmüş

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 yıllık eşini döverek öldürmekten yargılanan koca hakkında görüş bildiren savcı, kadının dayaktan değil, kalp-damar hastalığına bağlı “ani kardikyak ölüm” sonucu hayatını kaybettiğini belirtti

Dayak değil stres öldürmüş


Eşini sopayla döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Celal Eripek hakkında savcı görüşünü açıkladı. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu raporu çerçevesinde “Remziye Eripek’in ölümünün ani kardikyak ölüm sonucu meydana geldiği, maruz kaldığı tartışma ve darp olayının efor ve stresini tetiklediği”ni belirten savcı, sanığın iddianamede yer alan “yakın akrabayı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası değil “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan ceza alması istendi. 17 yıllık eşini öldürmek suçundan yargılanan sanık hakkında savcının mütalaası çerçevesinde ceza verilmesi halinde ise alacağı cezasının alt sınırı 4, üst sınırı ise 9 yıla kadar hapis olacak.
Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Savcı Sinan Coşar esas hakkındaki görüşünü açıkladı.
Nasıl oldu?
Mütalaada, “Sanık suç tarihinde eşi Remziye Eripek ile tartışarak evden gitmesini istemiştir. Maktul evden gitmeyeceğini söylemesi üzerine de tekme ve tokatla ardından da sopayla karnına ve sırtına vurmuştur. Durumunun kötüleşmesi üzerine Remzize Eripek hastaneye kaldırılmış ve orada vefat etmiştir” şeklinde cinayetin nasıl işlendiği anlatıldı.
Mütalaada, “Kişide kronik kalp damar hastalığının mevcut olduğu, olayın meydana geliş şekli ve otopside tespit edilen bulgular birlikte değerlendirildiğinde kronik kalp damar hastalığı bulunan kişide ölümün ani kardikyak ölüm sonucu meydana geldiğini, maruz kaldığı tartışma ve darp olayının efor ve stresini tetiklediği belirtilmiştir. Tüm deliller ve bulgular ışığında her ne kadar sanığın eşi olan maktuleye karşı kasten yakın akrabayı öldürme suçunu işlediği iddiasıyla ceza istenmiş ise de yapılan yargılama sonucu olayın oluş şekli, toplanan delilerin değerlendirilmesinden sanığın eşi olan maktuleyi bilinçli taksirle ölümüne neden olmak suçunu işlemiş olduğu anlaşılmaktadır.”

Haberin Devamı

“Her zamanki gibi dövdüm” demişti

Katil zanlısı Celal Eripek, 2 Mayıs 2014’te yaşanan olaydan sonra polise verdiği ifadede, “Onu sopayla dövmedim. Her zaman nasıl dövüyorsam öyle dövdüm. Yere düşüp fenalaştı” demişti. Remziye Eripek’in kızı Zehra Eripek ise, “(...) Annemi ölümle tehdit edip, bir sopa alarak annemi dövmeye başladı. Biz araya girdik ama ayıramadık” demişti.