Ekonomi Dayanışma ruhuna ‘imece’ dopingi GELDİ

Dayanışma ruhuna ‘imece’ dopingi GELDİ

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal inovasyon platformu ‘imece’, Türkiye ve dünyada toplumsal meselelere çözüm üretecek bir ekosistem yaratmak için yola çıktı. Geçen ay kurulan platform farklı disiplinlerden insanları, toplumsal bir mesele etrafında bir araya getirecek.

Dayanışma ruhuna ‘imece’ dopingi GELDİ

imece, inovasyon platformu Atölye ve Zorlu Holding’in kurucu ortaklığı ile sürdürülebilirlik alanında çalışan S360’ın stratejik partnerliği ile hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Platform, her 6 ayda bir sosyal konular özelinde meseleler belirleyerek, bu meselelere, sosyal girişimleri ile çözüm üretebilecek takımlara eğitim, mentorluk, ağ ve hibe olmak üzere çeşitli kaynaklar sağlayacak.

15 Mart’a kadar başvuru

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Toplum için ortak bir değer yaratan sosyal inovasyonun kendi gelir modelini üretiyor olması, yenilikçiliği ve sürdürülebilir olması ile bizim değerlerimizle de örtüştüğünü gördük ve imece’nin kurucu ortağı olduk” dedi. Yüngül, imece kapsamında ele alınacak meseleleri “Nitelikli Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” konularına paralel olarak belirleyerek, hem hedeflere ulaşılmasında katkı vermeyi amaçladıklarını, hem de Zorlu Holding olarak projeye can suyu verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Atölye Kurucu Ortağı Kerem Alper ise, “Hayata geçirdiğimiz projelerin hepsinin odağında üç temel kavram var: inovasyon, insan odaklılık ve uzun vadeli değer yaratmak” dedi.

Her 6 ayda bir, sosyal konular özelinde açılan meseleler ile başlayacak mesele süreci, 3 ay hazırlık ve 3 ay geliştirme olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleşiyor. İlk olarak “Nitelikli Eğitim” konusu ile başlayan sürece başvurmak isteyen birey ve takımlar, 15 Mart 2017’ye kadar başvuru yapabilecek.