Gündem De Niro’yu da tutuklayın...

De Niro’yu da tutuklayın...

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

De Niro’yu da  tutuklayın...

Adliye önündeki kalabalığa seslenen Dumanlı, “Türkiye bir tiyatro seyrediyor” diyerek “Kendi ayıplarını, kendi günahlarını, kendi yolsuzluklarını unutturmak için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak için Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunu hedef alarak basın özgürlüğünü tehdit altına alarak Türkiye’yi dünyaya rezil etmeyi göze alarak bir gazete binasına baskın düzenlediler” diye devam etti.

‘Aynıyla iade ediyorum’
Dumanlı, “Algı operasyonunun hedefi belliydi. Kendi ayıplarını gizlemek için vatanın evlatlarını feda edenlerin niyeti belliydi. Türkiye büyük bir yara aldı. Hiçbir şey gösterilmeksizin, terör örgütü üyeliğiyle, haşa... Bu iddiayı sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. Zaman gazetesine terör yayını diyenlere aynıyla iade ediyorum. Allah’tan korkun” diye konuştu.
Sorguda Hollywood filmine atıf yaptığını söyleyen Dumanlı, şunları söylediğini aktardı:
“Sayın savcım, Deep Impact diye bir film var. Orada kıyamet kopmak üzereyken Amerikan Başkanı siyah oluyor. Tarihte görülmüş değil. Bir siyahi insanın başkan olacağına dair emare yok. Sizin işlettiğiniz mantık devam edecekse, 15 yıl önce çekilen bu filmi yapanları tutuklamak lazım. O zaman oynayanları da tutuklayın, Robert De Niro’yu da tutuklayın, Jodie Foster’ı da tutuklayın.”
“Gözaltına alınmaktan da korkmayız hapse girmekten de korkmayız. Bunlardan korkacağımızı düşünenler yanlış düşünüyor” diyen Dumanlı, “Savcının huzuruna çıktık. Falan yazar şunu yazmış, talimat verdiniz mi? Bizde kiralık kalem yok, satılık kalem yok. Bir tane haber, herkul.com’dan aynen alınmış bir yazı ve iki tane köşe yazısı. 6 gündür çektiğimiz ızdırabın nedeni” şeklinde konuştu. Dumanlı sözlerine şöyle devam etti:
“Dosyalarımızı basın mensubu arkadaşlar satır satır okuyun. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir suç unsuru varsa ben çıkmak istemiyorum. Bebeğim oldu suçum varsa görmek istemiyorum. Eğer bu ülkeye vatana, demokrasiye bir yanlış yapmışsam 10 sene değil ömür boyu çıkmak istemiyorum.”