Bayburt DEDE KORKUT SEMPOZYUMU KATILIMCILARI BAYBURT’U GEZDİ

DEDE KORKUT SEMPOZYUMU KATILIMCILARI BAYBURT’U GEZDİ

23.05.2015 - 12:50 | Son Güncellenme:

.

DEDE KORKUT SEMPOZYUMU KATILIMCILARI BAYBURT’U GEZDİ

Bayburt Üniversitesinin yanı sıra Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Unesco Türkiye Milli Komisyonunun paydaş olduğu “Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Sempozyumu”na katılanlar Bayburt’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
Dede Korkut’un daha iyi anlaşılması ve yeni okumalara pencere açması adına önem arz eden sempozyumda 23 bildiri sunuldu.
Sempozyuma katılan akademisyenler ve araştırmacılar sempozyumdan bir gün önce Bayburt’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyünde bulunan Baksı Müzesi’ni gezdi.
Müzeye gelen akademisyenleri Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan karşıladı. Müze hakkında yetkililerden bilgi alan akademisyenler, müzede sergilenen birbirinden farklı eserleri yakından ve ilgiyle inceledi.
Sempozyumun ilk günü panoromik şehir turu yapan katılımcılar, Bayburt Kalesi, Şehit Osman Türbesi, Abdulvahap Gazi Türbesi’ni gezerek bu tarihi yapıları yakından tanıma fırsatı buldular.
Sempozyumun son gününde Masat’ta bulunan Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret eden katılımcılar, Bayburt’un zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek bunun daha fazla tanıtılması gerektiğini dile getirdiler.
Geziler sırasında hatıra fotoğraf da çektiren katılımcılar, Bayburt gibi kadim bir şehirde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a ve sempozyumda emeğe geçenlere teşekkürlerini ilettiler.