Teknoloji Google Translate, Mesajları Çevirmeye Hazırlanıyor

Google Translate, Mesajları Çevirmeye Hazırlanıyor

17.12.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

En çok kullanılan çeviri hizmetlerinden Google Translate, çok yakında Android sistemlerinde neredeyse tüm mesajları tek tıklamayla çevirebilecek

Google Translate, Mesajları Çevirmeye Hazırlanıyor

En çok kullanılan çeviri hizmetlerinden Google Translate, çok yakında Android sistemlerinde neredeyse tüm mesajları tek tıklamayla çevirebilecek... Geliştirdiği teknolojiler ve sunduğu hizmetler ile her daim kendi alanında bir numara olmayı hedefleyen Google, güzel çalışmalara imza atarak pek çok kişinin sevgisini kazanmış durumda. Oldukça yararlı uygulamalar ile karşımıza çıkan firma, şimdiyse Google Translate hizmetini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda kullanıma açılacak olan özellik, tek bir tık ile tüm mesajların çevrilebilmesini sağlayacak. Açıklanan bilgilere göre Android işletim sistemi üzerinde kullanılabilecek olan yeni özellik, ufak bir dokunma işlemi ile aktif hale gelebilecek.

Şöyle ki WhatsApp üzerinden dilini tam olarak bilmediğiniz bir kişi ile konuşuyor ve karşı tarafın yazdıklarını anlamak için Translate desteğine ihtiyaç duyuyorsunuz; bu esnada devreye giren Google Translate, gelen mesajın üzerine tıkladığımızda devreye girecek ve ufak bir kutucuk halinde yazının istenilen dile çevrilmiş haline gösterecek. Şimdilik geliştirilme aşamasında olduğu söylenen bu yeni özelliğin yakın bir zamanda kullanılabilir olması bekleniyor. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, takipte kalın.