Değişimin Sırrı “Estetik Cerrahi”

Estetik cerrahi günümüzde sunduğu mucizeler ile insanların dikkatini çekmeyi başarıyor. Travmaya bağlı deformasyonlar başta olmak üzere insan vücudu üzerinde “beni baştan yarat” etkisi gösteren operasyonlar kişiye ve soruna özel çözümleri ile artık her insanın sahip olmak istediği görünüme kolayca sahip olmasına olanak sağlıyor. Yüz, üst vücut ve alt vücut için sunulan birbirinden farklı operasyon alternatifleri ile kendinizi baştan yaratabilir ve istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.

Gençliğinizi Her An Yansıtın

Haberin Devamı

Yüz bölgesi için yapılan estetik müdahaleler ameliyatlı estetik ve ameliyatsız estetik olarak ikiye ayrılır. Yüz bölgesi özelinde yapılan ameliyatlı estetik operasyonlar burun estetiği, yüz germe, alın germe, boyun germe, kaş kaldırma, göz altı torbaları alma, elmacık kemiği estetiği ve burun estetiği gibi farklı operasyonlardır. Bu ameliyatların tamamında altın orana yaklaşan bir yüz görüntüsü elde etmek ve yüzün zamana karşı verdiği mücadele sonucunda ortaya çıkan yıpranmaları ortadan kaldırmak mümkündür. Yüz bölgesinde yapılan en popüler operasyonlar ameliyatsız olanlardır. Cilt altı dolguları ve botoks gibi uygulamalarla kırışıklıklara çözüm bulmak mümkün olurken aynı zamanda elastikiyetini kaybeden dokunun yenilenmesi sağlanır.

Vücudunuzla Barışın

Alt ve üst vücut estetik operasyonları da tıpkı yüz estetiği operasyonları gibi hem fiziksel görünümü değiştirme hem de vücudun yaşlanmaya bağlı yaşadığı etkileri ortadan kaldırmaya yöneliktir. Üst vücut estetik operasyonlarına baktığımız zaman meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme gibi operasyonların yaygın olduğunu görebiliriz. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak meydana gelen, yaşlanmaya bağlı olarak cildin elastikiyetini kaybetmesi nedeni ile ortaya çıkan sarkmalarda estetik operasyonla düzeltilmektedir. Karın germe, kol germe gibi estetik ameliyatlar ile çok daha güzel ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek mümkündür. Kalça estetiği genellikle bölgeye silikon protez yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen ve daha dikkat çekici bir görüntü ortaya çıkaran bir operasyondur. Bunun yanı sıra iç bacak ve bacak estetikleri de kişinin ihtiyaçları doğrultusunda uygulanabilir. Vücuttaki fazlalıklar spor ve diyet ile atılamadığı zaman daha orantılı bir görünüm elde etmek isteyenler için uygulana liposuciton uygulamaları da görüntünüzü değiştirecek operasyonlar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Kombine Estetik Operasyonları

Tek bir ameliyatta birden fazla bölgeye müdahale edilmesine kombine estetik adı verilmektedir. Yüz bölgesinde burun estetiği ile birlikte dudak ve elmacık kemiği bölgelerine müdahale edilmesi; meme estetiği ile beraber kol germe veya karın germe yapılması kombine estetiklere örnektir. Aynı zamanda liposuction uygulaması vücuttan alınan yağ dokusunun farklı bir bölgeye enjekte edilmesi de tercih edebileceğiniz kombine estetik operasyonların arasında yer almaktadır.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat

Haberin Devamı