DEKORASYONDA BAHAR DETOKSU

Sevgili dostlar

Bahar ayları tüm evrenin tazelendiği aylardır.Hayatımızda enerjimizi dengeleyen ,mutluluk duygumuzu fazlasıyla yükselten bahar ayları ,yaşam alanlarımızı tazelemek için en uygun zamandır..Nasıl ki vücudumuzdan toksinleri atmak için detoks yapmaya ihtiyaç duyuyorsak , evlerimizin ,yaşam alanlarımızında buna fazlasıyla ihtiyacı vardır. Gelin neler yapabiliriz bir göz atalım ..

Evlerimizin detoksu için öncelikle gereksiz yığınlardan,kullanılmayan eşyalardan kurtulmamız gerekiyor.Mesela okunmuş ve atılmayı bekleyen gazete ve dergiler , kullanmadığımız fakat mekanlarımızda yer kaplayan eski eşyalar, kurumuş çiçekler , kırık ,çatlamış, atılmayı bekleyen ama atmaya kıyamadığınız tüm yığınlardan kurtulmamız gerekiyor.Yığınlar hem karmaşıklığa,hemde enerji olarak yorgunluğumuza neden olur.Evlerimizde ki detoks için özellikle kırık,bozuk,çalışmayan ne varsa ya onarmalı ya da atmalıyız.

Haberin Devamı

Detoks için en önemli noktalardan biri yenilenmenin tazeliğini, enerjisini hissedecek noktaları oluşturabilmektir. Bunun için renk ve dokulardan yararlanabiliriz .Mavi ve yeşil renk skalasından seçeceginiz her ton ,yaşam alanlarımızda tazelik ve yeni enerjiyi davet ederken aynı zamanda ,evlerimizdeki birikmiş yorgunluğuda yok edecektir.Evlerimizdeki yorgun enerjiyi yok etmek için ,aynı zamanda kaya tuzu ile yapacağınız temizlik de harika bir etki yaratacaktır.

Evlerimizin toksinleri gereksiz ve fazla eşyalardır.Çok eşyalı bir eviniz var ise ,bu eşyaları biraz azaltmak gerekir.Hareket etmenizi engelleyen tüm alanları ferahlatmak çok önemlidir.Rahat ve ferah ortamlar da tazlenen enerjide rahat dolaşır. Dolap içlerindeki dagınıklık ,düzensizlik de yine detoksumuz için önemlidir.Düzen, hayatımızın her alanında etkilidir .Bu yüzden dikkat etmek gerekir.

Canlı bitkiler ve özellikle renkli cam vazolarda sergileyeceğiniz , canlı bahar çiçekleri mekanlarınıza harikulade bir tazelik sunar.

Size baharı hissettiren ,enerjinizi tazeleyen her rengi,her dokuyu,her aksesuarı yaşam alanlarına taşıyarak evlerinizde detoksunuzu yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Harika bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle İç mimar

Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay