DEKORASYONDA DUVAR KAĞIDI DOKUNUŞLARI

Sevgli Milliyet okurları

Sizlere bu hafta evlerimizdeki dekorasyonu duvar kağıtlarını kullanarak, nasıl daha çekici hale getirebiliriz bundan bahsetmek istiyorum.

Mekanlarımıza yeni bir enerji, yeni bir hava katmak için duvar kağıtlarından yardım alabiliriz. En basit ve hızlı şekilde her alana uygulanabilirliği olan duvar kağıtlarını kullanırken, dikkat etmemiz gereken ayrıntıları gözden kaçırmadan uygularsak, harika mekanlar yaratmak çok kolay olacaktır.

Öncelik olarak kullanacağınız kağıdın desen ve formunu evinizin büyüklük ve küçüklük durumuna göre seçmelisiniz.Sınırsız desen, form, renk altarnetifi olan duvar kağıtlarını mekana uygun seçmek için, o mekanda istenilen etkinin ne olması gerektiğine karar vermek gerekir. Alanın aldığı ışık miktarına dikkat etmek ve genel konsept renklerine uygun renkler tercih etmek yine önemli ayrıntılardır.

Haberin Devamı

Duvar kağıtları evlerimizin elbiseleridir. Kullanırken tıpkı kıyafetlerimiz gibi düşünmek gerekir. Örnek vermem gerekirse; çiçekli yada desenli bir gömlek tercih ediyorsak tamamlayıcı olarak düz form ve renklerde bir etek/pantolon seçmemiz gerekir. Aksesuarlar tercihimizi de sade seçerek şık ve zarif bir kombinasyon yaratabiliriz. Bu mantık evlerimize uyguladığımız duvar kağıdı uygulamaları için de geçerli olursa, dekorasyonumuzda istediğimiz etkiyi fazlasıyla mekanda hissederiz.

Küçük alanlarda, pastel renklerde, küçük form ve desenler kullanabilir, tek bir duvarda çekici farklı bir form, desen kullanabilirsiniz. Eğer bu tarz mekanlarda büyük form ve desenli kağıtlar kullanmak istiyorsanız tavanın yüksek olmasına eğer yüksek değilse bolca cam ve ayna ürün kullanmanız doğru olacaktır.

Büyük mekanlarda etkili alanlar yaratmak daha kolay olduğu için, her tarz duvar kağıdını genel konseptinize uygun olarak uygulamak yeterlidir.Büyük mekanlarda aksesuar tercihleriniz ve odak noktası alanını belirlemek, kağıt uygulamaları için önemli ve belirleyici bir etkendir.

Hepinize mutlu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

İç Mimar Meral Akçay

http://meralakcay1@gmail.com

Haberin Devamı

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay