DEKORASYONDA TABLO YERLEŞTİRME BİR SANATTIR...

Merhaba sevgili Milliyet okurları

Dekorasyon da ve iç mimaride tablo'nun önemli bir yeri vardır.Bu önem , seçilen resmin anlatmak istediği temadan ,çerçeve tercihine, renk geçişlerinden , boyutlarına kadar bir çok detayı içinde barındırır. Dikkat edilmesi gereken bir çok nokta olduğu gibi aslında basit mantıkla çözümlenecek bir ayrıntıdır.Gelin bunlar nelerdir bir göz atalım.

Öncelikle tabloyu asacagınız mekanın tarzını ve stilini iyi belirlemeniz ve buna uygun resim tercihleri yapmanız gerekir.Eger eklektik yani karma bir stiliniz yoksa her tarzın kendi içinde kullanılması gereken tablo temaları ve tarzları vardır.Klasik bir yaşam alanında kullanacağınız tablo ile modern veya country tarz bir mekanda kullanacağınız tablolar farklıdır.Mekanın metrekaresi tablo ölçüsünü veya sayısını belirlerken önemli bir ayrıntıdır.Çok büyük metrajlı bir mekanda kullanılan tablonun ebatı,genişliği,sayısı,teması küçük bir mekanda kullanılırsa istenilen etkiyi yaratmaz.

Haberin Devamı

Tablolarda yağlı boya,kanvas, kabartma gibi bir çok teknik varken aynı zamanda dekoratif , soyut ,manzara ,oryantal ,nü ,garavür gibi de bir çok çeşit vardır.Önemli olan mekanda doğru tercihi yapabilmektir.Bunun için aslolan mekanın tarzını tamamlayacak seçimi yapmaktır. Tablo teknikleri ve çeşitleride tarz ve stil olarak kendi içinde ayrılır.Örnegin yağlı boya bir tabloda çok modern soyut bir tema bulabileceğiniz gibi son derece klasik etkilere sahip temalı tablolarda temin edebilirsiniz.

Tablolarınızı mekanlar da, işlevsel açıdan farklı yerlerde değişik düzenlemelerle sergileyebilirsiniz. Mesela varsayalım ki klasik modern bir salonunuz var.Burda kullanacağınız tablonuzu öncelikle salonda var olan genel renklerin tümünü göz önünde bulundurmanız gerekir.Toprak tonlarına hakim klasik bir salon için ,renkleri yoğun olan yağlı boya bir manzara resmi veya çiçek resmi tercih edebilirsiniz. Çerçeve olarak eskitme varak klasik bir çerçeve ile tamamlayabilirsiniz. Mekanlarda renk ve hareketi tablo ve aksesuarlarda tercih ederseniz daha etkili mekanlar yaratırsınız.

Haberin Devamı

Duvarınıza asacağınız resimlerin her birinin tekniği, teması, hangi döneme ait olduğu ve ne tür bir koleksiyon ait olduğunu bilerek yapacağınız tablo tercihleri , uygun stil ve tarzınızı da tamamlayacaktır.

Tablolarını aydınlatmak yine önemli bir ayrıntıdır.Tablonun değerini,karakterini mekanda hissetmek ve mekanda etkisini fazlalaştırmak için aydınlatamasını unutmamak gerekir.Lokal, vurgu aydınlatma dediğimiz türler, tablolar için en uygun aydınlatma türleridir.

Hepinize huzur,sağlık,mutluluk dolu bir hafta diliyorum. Ruhunuzun tarzı sevgi dolu olsun...

Sevgilerimle

İç mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

http://www.borneomimarlik.com

https://twitter.com/Meral_Akcay