Gündem Delil karartan bilirkişi için suç duyurusu

Delil karartan bilirkişi için suç duyurusu

15.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gözaltında işkence ve tacize maruz kaldığı için intihar ettiği iddia edilen Onur Yaser Can davasında, davanın tek delili CD’yi kırarak yok ettiğini söyleyen bilirkişi Zafer Kökdemir hakkında suç duyurusu kararı alındı

Delil karartan bilirkişi için suç duyurusu

Gözaltında işkence ile cinsel tacize uğradığı ve bu yüzden intihar ettiği iddia edilen 28 yaşındaki Onur Yaser Can davasında mahkeme dosyada bilirkişi olan Zafer Kökdemir hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Gözaltında işkence ve cinsel tacize uğradığı iddiasıyla intihar ettiği iddia edilen Onur Yaser Can’ın ifade tutanaklarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen polisler hakkında açılan davanın üçüncü duruşması dün yapıldı.

Haberin Devamı

CD’yi kırdı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Can’ın babası Mevlüt Can, kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ile arkadaşları katıldı. Duruşmada ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazıyı okuyan mahkeme başkanı, olay günü emniyette yaşananlara ilişkin görüntüleri içeren hard disk imajının emniyette olmadığını belirtti.

Yazının okunmasının ardından söz alan Can ailesinin avukatı Ömer Kavili, Cumhuriyet Savcılığı’nca incelemesi için kendine verilen imaj CD’sini kırdığını beyan eden bilirkişi Zafer Kökdemir hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

‘Benim canım yanıyor’

Duruşmada söz alan baba Mevlüt Can ise, davaya kimsenin kendisi kadar hakim olmadığını söyleyerek, “Diken benim tırnağımın altına battı ve hala da batıyor” dedi. “Benim canım acıyor oğlumu ve annesini kaybettim” diyen Mevlüt Can, “Bakın bugün size Onur’un en son bateri çalarken yıprattığı bagetleri getirdim. Bateri, gitar ve saz çalan 3 dil bilen bir çocuk intihar eder mi? İlk kez polis yüzü görmüştü” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme kararında adli emanette bulunan bilgisayarlar, CD’ler ve imaj kaydına ilişkin yazılı dokümanlarının Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilerek, Yargıtay’ın bozma kararına göre yeniden incelenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca 18 Eylül 2015 tarihinde delil vasfı olan dijital materyali kırarak yok ettiğini beyan eden Zafer Kökdemir hakkında suç delillerinin karartılması yönünden suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.