Gündem Demba Ba kimdir?

Demba Ba kimdir?

18.05.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

Demba Ba, Türk futbol gündeminde adından sıklıkla söz ettiren ünlü bir Senegalli futbolcudur. Ünlü futbolcu, sezon başına 2,5 milyon Euro karşılığında Beşiktaş ile anlaşma 1+1 senelik anlaşma imzalamıştır.

Demba Ba kimdir

Demba Ba kimdir?

Haberin Devamı

1985 senesinin 25 Mayıs tarihinde Paris'te dünyaya gelen Demba Ba, yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak hayata gözlerini açtı. 14 yaşında iken Port Autonome takımının altyapısında yer alan genç yetenek, sonrasında ise Frileuse'in altyapısına geçiş yaptı.

Demba Ba'nın futbol kariyeri

Kulüp kariyerini Fransa'nın üçüncü lig takımlarından biri olan Rouen'de başlayan Demba Ba, bu takımlar bir senelik sözleşme imzaladı. Ardından Belçika kulübü Mouscron ile üç senelik bir anlaşmaya imza atan Ba, yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık dokuz ay boyunca sahalara ara vermek zorunda kaldı. Geri dönüşü muhteşem olan Ba, yedi gol attı ve ilk uluslararası maçında boy gösterdi.

En golcü futbolcu

West Ham United'la yaşadığı anlaşma sıkıntıları nedeniyle altı ay süresince hiçbir kulüple anlaşamama cezası alan ünlü sporcu, sonrasında anlaşma imzaladığı Newcastle United'da on altı gol atarak takımın en golcü futbolcusu unvanını kazandı. Fransız vatandaşlığı da bulunduğu bilinen Demba Ba, ülkesi olan Senegal adına toplam 17 maça katıldı ve dört gol attı.

Haberin Devamı

Profesyonel kariyerinin sonu

2012 ve 2013 sezonu için Chelsea ile anlaşan Ba, kulüp tarihinin ilk Senegalli oyuncusu olarak bir ilke imza attı. 2014 ve 2015 sezonunda Beşiktaş ile dört senelik bir sözleşme imzalayan başarılı futbolcu, Beşiktaş ile 6 milyon Euro karşılığında anlaştı. 2015 senesinde Çin Süper Ligi'nin kulüplerinden biri olan Shanghai Shenhua'ya transfer olan Demba Ba, bacağını kırarak ciddi bir sakatlık geçirdi. Takımının teknik direktörü tarafından profesyonel kariyerinin sonu olarak nitelendirilen bu kazanın ardından sahalara geri dönen futbolcu, 2017 senesinin Ocak ayında yeniden Beşiktaş'a döndü.

Beşiktaş'tan ayrılamadı

Önümüzdeki sezon için Beşiktaş'la görüşmekte olduğu bilinen 33 yaşındaki Senegalli futbolcu, Beşiktaş'la 1+1 senelik bir sözleşmeye imza atarak sezon başına alacağı 2,5 milyon Euro'luk ücreti kesinleştirdi.