Geri Dön
Demet Akalın, Hadise'yi Instagram'dan silerek neyi kanıtladı?

Demet Akalın, Hadise'yi Instagram'dan silerek neyi kanıtladı?

Demet Akalın'ın Instagram'da kimleri takip ettiğini takip etmek aşırı keyifli. Üç gün önce takdir ettiği birini bir anda hayatından çıkartabilir, sonra ertesi gün tekrar takibe alıp "Yok artık" dedirtebilir...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kardashian'a bile ayar vermişti

Akalın, son olarak Hadise'yi takipten çıkartmış. Sebebinin ne olduğunu çok da fazla düşünmeye gerek yok açıkçası. Demet Akalın'ın Hadise'yi 'Ela' videosundan ötürü sildiği bence çok net ortada. Keza Hadise'nin Harbiye konserinde giydiği kıyafetlerle de Akalın'ı kızdırmış olabileceği çok net ortada. Kim Kardashian'a düzenli aralıklarla "Sen annesin!" diyen Akalın'ın, Hadise'nin fazla dekolteli bulunan kıyafetinden, fazla erotik denilen 'Ela' videosundan rahatsızlık duyması pekâlâ anlaşılabilir bir şey. En azından kendi düşüncesi, kendi kararı, kendi problemi.

'Olaaay'lık tavrı 'dı-dış-dış'lamıştı

Ama işin 'popülizm' boyutu var. Ve en büyük sıkıntının da tam olarak bu olduğunu düşünüyorum. Demet Akalın, birçok kişiye göre popülizmden asla sapmıyor. Yani bu ne demek? Attığı bütün adımları "Halk ne der?" diye atıyor. Hadise'den önce kime tavır aldığını hatırlayın... Ta-ta-ta-ta! Kerimcan Durmaz... Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, gündemi sallayan 'olaaay'lık Instagram paylaşımıyla herkesin tepkisini çekmişti. Akalın ne yaptı? Halk tarafından 'dı-dış-dış-dı-dış'lık tavırla karşılanan Durmaz'ı derhal hayatından çıkardı.

Popülizm mi yapıyor?

Türk halkının ortalama/standart tepkisinin aynısının tıpkısını Akalın'da görüyoruz. Demet Akalın boşuna bizden biri değil. Belki niyeti gerçekten 'popülizm yapmak' değil, cidden o da ortalama düşünüyor. Ama eğer bilinçli bir şekilde bu 'tepki çekene tepki gösterip risk almama' tavrını sergiliyorsa o zaman bu yaptığı otomatik olarak popülizm demek. Akalın, Hadise'yi Instagram'dan silerek bir kez daha 'aynı damar'ı buldu. Ve 'ses' oldu. Akalın'ın tavrının samimiyetini sorgulamak tamamen herkesin kendi düşüncesi. Ama bir gerçek var, o da şu; samimi olsun ya da olmasın Akalın akıllı ve doğru adımlar atıyor.

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler