Geri Dön
Demet Akalın neden 'Kadınlar kadınları destekliyor' akımına karşı?

Demet Akalın neden 'Kadınlar kadınları destekliyor' akımına karşı?

Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesinden sonra sosyal medyada yaşanan tepkiler bitmiyor. Kadına yönelik erkek şiddetine karşı olan kadınlar, "Kadınlar kadınları destekliyor" akımı başlattı Instagram'da. Demet Akalın ise bu akıma karşı çıkmış. İyi de neden?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Her geçen yıl daha da kötüye gidiyor

Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesi tüm Türkiye'yi bir kez daha ayağa kaldırdı. Her geçen yıl daha da fazla kadının vahşice öldürülmesi birçoğumuzu "Artık yeter!" isyanına getirdi. Kadına yönelik erkek şiddetindeki verilere baktığınızda her geçen yıl daha da kötü bir tabloyla karşılaşıyoruz. Yapmamız gereken şey kadınlı erkekli bu meseleye daha yüksek perdeden konuşmak, dayanışma içinde olmak...

"Hadi lan oradan, sıfır samimiyet"

Gültekin cinayetinden sonra kadınlar, Instagram üzerinden gayet şık bir akım başlattı. "Kadınlar kadınları destekliyor" akımına birçok kadın ve erkek destek verdi. Instagram'ımızın akışı siyah beyaz fotoğraflarla kadının gücünü ortaya koyan pozlarla doldu, taştı. Gelin görün ki bu akıma Demet Akalın bir kez daha hepimizi hayretlere düşürerek tepki gösterdi. "Hadi lan oradan, sıfır samimiyet" ifadelerini kullanan Akalın'ın, hemcinslerinin dayanışmasına böylesine lan'lı lun'lu tepki göstermesi gerçekten şaşkınlık verici. Akalın, 'samimiyet' üzerine inşa ettiği şöhret yolculuğunda son zamanlarda ilk defa bu kadar hassas konularda sağlam goller atmaya başladı kendi kalesine.

Neden hemcins dayanışmasına mesafeli?

İyi de neden? Demet Akalın neden 'Kadınlar kadınları destekliyor' akımına lan'larla, lun'larla tepki verecek ölçüde karşı? Pınar Gültekin cinayetinden sonra attığı "O kadar iri ve uzun bir kızı nasıl sığdırdın varile. Beton dökmek ne ya" gibi epey elde kalan bir tweet atan Akalın, bir belediyeden dahi aldığı eleştirilere kulağını tıkamış vaziyette. Demet Akalın gibi popüler bir ismin, daha da önemlisi tanınan ve birçoklarının hayatına değen bir kadının, hemcins dayanışmasına mesafeli hatta karşı çıkmasının sebebinin psikolojik nedenler olduğunu düşünüyorum.

İyi ki "Ben sanatçıyım" iddiasında değil

Hayatı boyunca kadın arkadaşlarından çok çektiğini her fırsatta söyleyen Akalın'ın 'kız kardeş dayanışması'na karşı duruşu kendi sosyal hayatından yaptığı çıkarımlarla doğru orantılı belli ki. Ancak tanınan bir kadının, bir toplumu doğrudan etkileyen bir konuda kendi çerçevesinden bakması ne kadar 'sanatçılığa' yakışıyor? Tutunduğumuz dal, Demet Akalın'ın "Ben sanatçıyım" iddiasında olmaması. Her yeni yaptığı hareketle sanatçı olmadığını kanıtlayan Akalın, 'samimiyet' üzerinden yakaladığı ve etkilediği biz gönüllülerdeki kredisini de hassas konularda verdiği, olgunluğa yakışmayan, ataerkil düzen içinde güç odaklı yaşayan seçimleriyle ne yazık ki tüketme trendinde. Akalın dilerim ki hayatında sağlam bir düşüş yaşamaz ancak bu düşüş anında yanında ne kadar insan -ve özellikle de kadın- onun için dayanışma halinde olacak, orası kocaman bir soru işareti.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler