Gündem Demirkent, ölümünün 15’inci yılında anıldı

Demirkent, ölümünün 15’inci yılında anıldı

12.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk basınının duayen ismi Nezih Demirkent, ölümünün 15. yılında Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında törenle anıldı. Törene; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, merhum Nezih Demirkent’in kızı ve Dünya gazetesinin sahibi Didem Demirkent, Dünya gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ertuğ Karakullukçu ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Demirkent, ölümünün 15’inci yılında anıldı

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Cemiyet’in eski başkanlarından Demirkent’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, “Cemiyetin bugünkü durumuna gelmesinde önemli bir payı vardır. Verdiği katkıları unutmamız mümkün değil. Basın topluluğunun da Nezih Demirkent için unutamayacağı çok şey var. Mesleğe çok büyük emek verdi. Camiayı analiz ettiği ve bir arada tuttuğu Salı Yazılarını da unutmamız mümkün değil” diye konuştu.
Hürriyet gazetesi eski yazıişleri müdürü ve Dünya gazetesi eski yayın yönetmeni Ertuğ Karakullukçu da, Nezih Demirkent’in her şeyden önce bir güven sembolü olduğunu ifade etti. Bugünkü gazetecilik koşulları düşünüldüğünde Demirkent gibi insanların değerinin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Karakullukçu, “Sırtınızı verdiğiniz zaman hiçbir şeyden korkmayacağınız bir insandı” dedi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Nezih Demirkent, 50 yıl gazetecilik mesleğinin içinde bulundu.