Gündem Demirören Ailesi, taziyeleri kabul ediyor

Demirören Ailesi, taziyeleri kabul ediyor

08.06.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeniyle Demirören ailesi, Kanlıca'daki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. İş ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin taziye ziyareti sürüyor.

Demirören Ailesi,  taziyeleri kabul ediyor

Taziye ziyaretine gelenler arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Demet Sabancı, sanatçı Orhan Gencebay, gazeteci Güneri Civaoğlu, Egemen Bağış, Orhan Gencebay ve Nihat Özdemir de yer aldı.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU'DAN DEMİRÖREN AİLESİ'NE TAZİYE ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeniyle Demirören Ailesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeniyle saat 23.30 sıralarında Demirören Ailesi'nin Beykoz Kanlıca'daki konutuna geldi. Bakan Soylu'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal eşlik etti. Ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

Bakanı Soylu, ziyaret sonrası konutun önünde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin başı sağ olsun. Bir ülkede işadamı olunabilir, sanayici olunabilir ama duayeni olmak oda apayrı konum dur. Erdoğan Demirören, Türkiye'nin hem sanayici hem işadamı hem de duayenidi. Allah rahmet eylesin. Bütün ailesine, tüm çalışanlarına, beraber büyüttüğü iş camiasına ve arkadaşlarına her birine ayrı ayrı başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Hayatının son demine kadar bir mücadele ortaya koydu. Mücadele adamı karakteri çizdi. Sonuna kadar da bunu yaptı. Biz ölmeye inanıyoruz. Allah mekânını cennet eylesin. Allah rahmet eylesin" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu'yu konuttan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve ailesi uğurladı.

MESUT YILMAZ: AİLE DOSTUMUZDU

Mesut Yılmaz, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Erdoğan Bey bizim aynı zamanda aile dostumuzdu. Çok uzun zamandan beri birlikteliğimiz vardı. Bu şekilde vefat etmesinden büyük üzüntülüyüm. Türk sanayisine de katkıda bulunmuş bir insandı. Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına da sabır diliyorum" dedi.

VAHAP MUNYAR: TÜRK İŞ DÜNYASININ ÖNEMLİ BİR SİMASIYDI

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ise, "Hepimizin başı sağ olsun. İş dünyasının başı sağ olsun. Türkiye'nin başı sağ olsun. Erdoğan Bey Türk iş dünyasının önemli bir simasıydı. Ben 40 yıllık gazeteciyim. 35 yılı ekonomi gazeteciliğinde geçti. Mesleğe ilk başladığım yıllarda genelde ilk 10'u saydığımızda, Demirören ailesi, Demirören grubu, Erdoğan Bey hep ilk 10'da yer almış bir isimdir. Zaten ağırlıklı bulunduğu sektörler de hep iş dünyasında ağırlık gösterdi. 31 Mayıs'tan beri yoğun bakımdaydı. Ama maalesef bugün saat 11.00 dolaylarında kaybettik. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Demet Sabancı ise, "Çok değerli bir insandı. Ülkemiz için çok şeyler yapmıştı. Bizim için de ayrı bir değeri vardı. Her zaman eğitimle ilgili olan konularda yanımızdaydı. Ruhu şâd olsun. Hepinize baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

EGEMEN BAĞIŞ: NUR İÇİNDE YATSIN

Eski bakanlardan Egemen Bağış, "Cumhuriyet'in yetiştirdiği en önemli iş adamlarımızdan, yatırımcılarımızdan, girişimcilerimizden birisiydi Erdoğan Bey. Benim çok yakından tanıdığım, sohbetinden çok büyük haz aldığım, danıştığım, aktif bakanlık görevindeyken çok da yardımını gördüğüm bir abimdi. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun. Son günlerine kadar azimle çalıştı. Sonradan girdiği medya sektörünün en büyüğü olma noktasında bir azim ortaya koydu. Türk gençlerinin ondan öğreneceği çok şey var. Çalışma ruhunu, azmini ve bu ülkeye bir şeyler kazandırmak için ortaya koyduğu kararlılığın hepimize bir örnek olması gerektiğine inanıyorum. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin" dedi.

Haberin Devamı

GENCEBAY: BU DÜNYADAKİ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTI

Orhan Gencebay ise "Erdoğan abimiz harika bir insandı. Çok eski bir dostluğumuz vardı. Son zamanlarda göremediğim için çok üzülüyordum. Kısmeti buymuş tabi ki. Bu dünyadaki görevini en iyi şekilde yaptı ve göçtü" ifadelerini kullandı.

NİHAT ÖZDEMİR: YERİ DOLDURULMAZ BİR İNSANDI

İş adamı Nihat Özdemir de, "Çok değerli bir abimizi kaybettik. İş dünyasının, spor dünyasının, hayır dünyasının çok önemli bir insanını kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Sayın Yıldırım Demirören, Meltem Hanım, Tayfun'a ve damatları Kıvanç Bey'e de başsağlığı diliyorum. Tüm aileye baş sağlığı diliyorum. Allah başka acı göstermesin. Mekanı cennet olsun. Gerçekten iş dünyasından bir duayenimizi, bir abimizi, her zaman pozitif davranan iyi gören abimizdi. Yeri doldurulmaz bir insandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

DOĞUM YERİ İNEGÖL'DE ERDOĞAN DEMİRÖREN ÜZÜNTÜSÜ

İstanbul'da yaşamını yitiren Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in doğum yeri Bursa'nın İnegöl ilçesinde de büyük üzüntü yaşanıyor. Erdoğan Demirören'in 2012 yılında Akşemsettin İlköğretim Okulu ve Cemil Sönmez İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırdığı Tülin-Erdoğan Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri'nde bu zamana kadar yüzlerce öğrencinin eğitim gördügü belirtildi. Okul Müdürü Sezanur Avşar, "Rabbim mekanını cennet etsin" dedi.

Demirören Ailesi,  taziyeleri kabul ediyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen ve çocukluğunu burada yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşen Erdoğan Demirören'in yaşamını yitirmesi, ilçede üzüntüye neden oldu. Doğduğu İnegöl'ü çok seven ve burada birçok hayır işi yapan Erdoğan Demirören'in, 2012 yılında, Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) 'Ana sınıfsız okul kalmasın' projesi kapsamında İnegöl Akşemsettin İlköğretim Okulu ve Cemil Sönmez İlköğretim Okulu bahçelerine yaptırdığı, 'Tülin-Erdoğan Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri'nde bu zamana kadar yüzlerce çocuk eğitim gördü.

Cemil Sönmez İlköğretim Okulu Müdürü Sezanur Avşar, "2011-2012 eğitim- öğretim döneminde Demirören ailesi tarafından okulumuzun bahçesine derslikleri, mutfağı, lavaboları olan güzel bir ana okulu yapıldı. Yaklaşık olarak 6 yıldır hizmet vermekte. Erdoğan Demirören'e yaptığı bu eğitim hizmeti için çok teşekkür ediyoruz. Vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

DEMİRÖREN Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeniyle Demirören ailesi, Kanlıca'daki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. İş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin taziye ziyareti sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve eski teknik direktör Mustafa Denizli de ziyaret etti ve başsağlığı dileklerini iletti. İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı da taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, "Merhum Erdoğan Demirören Türk sanayisine çok hizmetleri olmuş, çok büyük istihdam yaratmış, o hizmetleri hâlâ devam eden bir memleket insanıydı. Ben de kendisini çok uzun yıllardan beri tanırım. Bugün vefat ettiğini öğrenince programlarından sonra hemen buraya gelme ihtiyacı duydum. Bir süredir tedavi görüyormuş onu da bilmiyordum doğrusu. Yeni öğrendim bunu. Allah rahmet etsin. Ailesine, çalışanlarına, tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

MUSTAFA DENİZLİ: KENDİSİNE MİNNETTARIM

Eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, "Çok eski yıllarımdan, futbolculuk yıllarımdan tanıyorum. Oynadığım kulübe büyük yardımları dokunmuş bir insandı. Futbol yöneticiliği var. Beşiktaş'ta çalıştığım dönemde de çok birlikte olduk.78 yılında tanıştık, Onun bana sevgisi, benim kendisine olan saygım hiç eksilmedi, artarak devam etti. Dün de çok yakın bir arkadaşımı kaybetmiştim. İzmir'de Ümit Kayahan hocamızı kaybetmiştik. Döndüm, bu haberi aldım. Yaptıkları için kendisine minnettarım. Yardımsever, kendisini düşündüğü kadar başkalarını düşünebilen bir insan. İş dünyasında, spor dünyasında büyük katkıları olan bir insan. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

İş insanı Sadettin Saran ise "Binlerce insana istihdam yaratan önemli bir iş adamıydı. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun. Oğlu Yıldırım Demirören'den, eşten dosttan haber alıyorduk. Sürpriz olmadı, bekliyorduk. Başımız sağ olsun" diye konuştu.