Ege Demirtaş, Çin’den müjdelerle döndü

Demirtaş, Çin’den müjdelerle döndü

15.05.2017 - 03:58 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası, Çin’de 4 oda ve kuruluşla işbirliği ve kardeşlik anlaşması imzaladı. Başkan Ekrem Demirtaş, “Turizm başta, Çin ve Uzakdoğu bizim için hedef pazar” dedi

Demirtaş, Çin’den  müjdelerle döndü

İzmir Ticaret Odası’nın 7-12 Mayıs günleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne düzenlediği iş ve inceleme gezisi kapsamında 4 anlaşmaya imza atıldı. Şangay’da Pudong Ticaret Odası ve Şangay Uluslararası Ticaret Odası ile Kardeş Oda Anlaşması imzalanırken, Hong Kong’da da Hong Kong Ticaret Odası ve Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi ile de işbirliği anlaşmaları imzalandı. Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi ile işbirliği anlaşmasını İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi Genel Müdürü Margaret Fong imzaladı. İmza törenine İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Türkiye’nin Hong Kong Ticaret Ateşesi Ayşegül Barçın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Suphi Şahin de katıldı.
‘Çinlileri İzmir’e çekeceğiz’
Fong, biri İstanbul’da olmak üzere 46 ülkede temsilcilikleri bulunduğunu belirtti. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Hong Kong’la ticareti daha da artırmak amacında olduklarını, bu nedenle Çin gezisinin yarısını Hong Kong’a ayırdıklarını söyledi. Geziyi değerlendiren Demirtaş, 5 gün boyunca 4 oda ile anlaşma imzaladıklarını, Şangay’da Çinli işadamlarının büyük ilgi gösterdiği İzmir’in tanıtımına yönelik bir roadshow düzenlediklerini söyledi. Demirtaş, “İzmir’e büyük bir ilgi var. Turizm başta olmak üzere Çin ve Uzakdoğu her anlamda bizim için hedef pazar. Şangay ve Hong Kong’da önemli oda ve kuruluşlarla işbirliği ve kardeş oda anlaşmaları imzaladık. Bunların devamını getirmek istiyoruz. Daha fazla Çinli turisti ağırlamak ve Çinli işadamı ve yatırımcıları İzmir’e çekmek için çalışacağız” diye konuştu.