Gündem Demirtaş: FETÖ çözüm sürecini de hedef aldı

Demirtaş: FETÖ çözüm sürecini de hedef aldı

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün çözüm sürecini ve devletin altını oyduğunu belirten Demirtaş, “Süreç başarısız olursa hesabını bizden soracaklardı. Bunu bana nasıl bulaştırmaya çalıştıklarını ispatlayacağım” dedi

Demirtaş: FETÖ çözüm sürecini de hedef aldı

6-7 Ekim 2013’te Diyarbakır’da 54 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarından suçlanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yasin Börü’nün vahşice katledilmesi bir barbarlıktı” dedi. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmada Demirtaş, davaya konu konuşmalarına ilişkin fezleke hazırlayan savcıların bir kısmının FETÖ mensubu olduğunun ortaya çıktığını belirterek ülkeyi ve hükümeti tuzağa düşüren FETÖ mensuplarının hazırladığı fezlekelere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fezlekelerde, ülke ve millet düşmanı olarak yansıtıldığını ancak bu anlayışını gerçeği yansıtmadığını ifade eden Demirtaş, “Ülkenin barışı için çok büyük bir risk aldık ama bunlar basında yer almadı. İmralı’dan Kandil’e binlerce kilometre yol yaptık ama bunun reklamını yapmadık. Çözüm süreci, başarıya ulaşacaksa madalyayı birine takacaklardı. Başarısız olsa bunun hesabını bizden soracaklardı, bunu biliyorduk” diye konuştu.

‘6-7 Ekim barbarlıktı’

Demirtaş, 6-7 Ekim 2013’te Diyarbakır’da 54 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarından sorumlu tutulduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

“Yasin Börü’nün vahşice katledilmesi bir barbarlıktı, bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamıştır. Eğer iddia edildiği gibi bu olayda katkım varsa aynı alçaklık bana da bulaşmıştır. Ancak bunu bana nasıl bulaştırmaya çalıştıklarını ispatlayacağım.”

Haberin Devamı

Çözüm sürecini hedef aldı

Savunmasında, 15 Temmuz darbe girişiminden önce yargıdaki FETÖ yapılmasına da değinen Demirtaş, örgütün çözüm sürecini yürüten tarafları hedef aldığını söyledi. Demirtaş, “Cemaatin (FETÖ) amacı çözüm sürecini bitirmek ve taraflar arasında güvensizlik oluşturmaktı. Güvenlik konusunda tarafların daha kaygılı hale gelmesi ve sürecin bitirilmesi amaçlandı” açıklamasında bulundu.