Gündem Demirtaş ve Buldan Washington’a gitti

Demirtaş ve Buldan Washington’a gitti

28.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik tartışmalar sürerken HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy’la dün ABD’ye gitti.

Demirtaş ve Buldan Washington’a gitti

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, HDP heyetinin, Washington’da parti temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen konferansa katılıp bir dizi resmi görüşme yapacağı belirtildi. Demirtaş’ın Dışişleri Bakanlığından Büyükelçi Kristie Kenney ile makamında görüşeceği, daha sonra Obama’yı temsilen Avrupa’dan sorumlu direktör Charles Kupchan ve yardımcısı Mark Shapiro ile bir araya geleceği belirtildi. Demirtaş’ın görüşmelerinde gündem Güneydoğu’da PKK’ya yönelik operasyonlar, bazı il ve ilçelerdeki çatışmalar, ortaya çıkan tahribatlar, sivil kayıplar ve insan hakları ihlali iddiaları olacak.

Demirtaş’ın bu konuda hazırlanan bir dosyayı beraberinde götürdüğü ifade edildi. Görüşmelerde Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik harekât, PYD’nin federasyon ilanı, konusunda HDP’nin düşünceleri aktarılacak. Görüşmelerde, PKK’nın çatışmasızlık noktasına çekilmesinin nasıl sağlanacağı konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.