Ekonomi Demokrasi göklerde!

Demokrasi göklerde!

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pegasus Hava Yolları, Airbus A320Neo model uçaklarda kullanılan CFM Leap serisi motorların dünyadaki ilk müşterisi olduğunu açıkladı.

Demokrasi göklerde

Pegasus’un teslim aldığı yeni A320neo uçağına ‘Demokrasi’ adı verildi. Uçak, koltuk başına yakıt maliyetlerini muadillerine oranla yüzde 15 civarında düşürerek, çok daha düşük ses ve emisyon değerleriyle çevreye, yüksek konforuyla da misafirlerine artı değer katacak.

Almanya Hamburg’daki teslimat töreninde konuşan Pegasus’un CEO’su Mehmet T. Nane, “Teslim aldığımız bu uçakla beraber artık Pegasus’un yeni dönemini de resmen başlatıyoruz. Airbus’a sipariş ettiğimiz A320 ve A321 serisinin ‘New Engine Option’ yani NEO modellerinden ilkini bugün burada teslim alıyoruz. 18 Aralık 2012’de imzalanan ve liste fiyatıyla 12 milyar dolar değerinde 25 adet ilave uçak opsiyonu ile toplam 100 adet Airbus A320neo ve A321neo tipi yeni uçak siparişimiz, Pegasus’un tarihindeki yeni büyüme dönemine işaret ediyor. Yeni uçaklarımızla misafirlerimize benzersiz bir uçuş deneyimi sunacağız” dedi.