Samsun Demokrasi Nöbetleri

Demokrasi Nöbetleri

17.07.2017 - 12:44 | Son Güncellenme:

Samsun'un ilçelerinde demokrasi nöbeti tutuldu

Demokrasi Nöbetleri

SAMSUN (AA) - Samsun'un ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle demokrasi nöbeti tutuldu.

Haberin Devamı

Kavak ilçesinde demokrasi nöbetine, Kaymakam Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Vekili Şeref Çınar, daire amirleri, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbette, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Nöbette, vatandaşlar duygu ve düşüncelerini anlattı. Şair emekli öğretmen Himmet Cibelik, 15 Temmuz hain saldırısı, saldırıda halkın direnişi, şehit ve gaziler hakkında yazdığı şiirini okudu.

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, 15 Temmuz şehitleri ve gaziler için dua okudu.

Belediye tarafından nöbet tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

- Bafra

Haberin Devamı

Bafra'da ilçesinde de vatandaşlar demokrasi nöbeti tutarak dualar etti.

15 Temmuz Şehitler Meydan'ında yapılan etkinliklerin son gününde meydanı dolduran vatandaşlar, meydana kurulan platformda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin belgeselleri izledi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 15 Temmuz darbe girişimine işaret ederek, "Birlik olduğumuzda nelerin üstesinden geldiğimizi yedi düvele de göstermiş olduk." dedi.

Bafra Müftüsü Necmettin Kayar'ın dualarının ardından demokrasi nöbeti son buldu.

Demokrasi nöbetine, Kaymakam Türkel ile Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Temur, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Havza

Havza ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı'nda tutulan demokrasi nöbeti sona erdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbetin ikinci akşamında Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz konulu alüminyum folyo kabartma ve Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından kara kalem resim sergileri açıldı.

Sergiyi Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer katılımcılar gezdi.

Gece boyunca ilahiler söylendi ve 15 Temmuz konulu belgeseller izlendi.

Haberin Devamı

Nöbet boyunca Havza Belediyesi, Türk Kızılayı Havza Şubesi ve bazı esnaflar tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Havza Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımında açıklama yapan Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Türkiye'nin farklı renkler ve tatlar ile bir araya gelen bir bütün olduğunu belirterek, "Bu bütünlüğü bozmak için o gece ellerinden geleni yaptılar. Allah ve bu aziz millet onlara izin vermedi. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz kıyamete kadar devam edecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burada nöbetlere katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Aşure dağıtımı sonrası gençlerle sohbet eden Belediye Başkanı Murat İkiz, gençlere çok çalışmalarını tavsiye ederek, şöyle konuştu:

"Bu ülke hepimizin. Yarın bu ülkeye sizler şekil vereceksiniz. Ülkemizin daha iyi yarınları olması için şimdiden çok çalışmalısınız. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, terörle mücadele ve 15 Temmuz gecesi şehit düşenler sizlerin yarınları için canlarından vazgeçtiler. Sizleri karanlığa sürüklemek isteyen hainlere karşı uyanık olmak zorundayız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler versin."

Haberin Devamı

Nöbet, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

Programa, Havza Garnizon Komutan Vekili Personel Başçavuş Hüseyin Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kayhaoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.