Gündem Demokrasi şehitleri toprağa verildi

Demokrasi şehitleri toprağa verildi

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminde şehit olanlar için düzenlenen cenaze törenleri dün de sürdü.

Demokrasi şehitleri toprağa verildi

Ağabeyini vuran mermiyi gösterdi

Haberin Devamı

Savaş uçaklarıyla bombalanan Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan, Özel Harekat polisi Yakup Sürücü için memleketi Erzurum’da tören düzenlendi. Tabuta sarılarak ağlayanları ikaz eden şehit babası İbrahim Sürücü, “Ben evladımı vatana, bayrağa, polise, millete verdim. Ağlayan burada durmasın” diye konuştu. Cenaze törenine özel harekatçı kıyafetleriyle katılan şehit kardeşi Sefa Sürücü, cebinden çıkardığı mermi çekirdeğini göstererek, “Bakın bunu ağabeyimin içinden aldım. Bunların hepsi asılacak. Onları asın” diyerek ağladı. Şehit Sürücü’nün cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.

Komutanın isyanı

Ankara’a şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile İstanbul’da darbeci askerlere karşı müdahale sırasında şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Tören alanına gelen Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş “Asker hiç bir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz” diye isyan etti. Bekar olan Sevda Güngör’ün de Türk bayrağına sarılı tabutuna beyaz duvak örtüldü. Törenin ardından Halit Yaşar Mine’nin cenazesi Adana Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte, Sevda Göngör’ün cenazesi Karaisalı ilçesinde, Aytekin Kuru’nun naaşı da Kozan ilçesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

“En mutlu günüm”

Polis memuru Birol Yavuz için dün cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin eşi Hatice Yavuz, tabuta sarıldı. Metanetini korumaya çalışan Hatice Yavuz, “Ben seninle gurur duyuyorum. Benim en mutlu günüm” dedi. Ardından şehit Yavuz’un kızları 15 yaşındaki Cemre Nur, 10 yaşındaki Zeynep ve 7 yaşındaki Kübra babalarının tabutuna sarıldı. Gözyaşı döken üç kız kardeşi anneleri Hatice Yavuz ile yakınları teselli etmeye çalıştı. 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit Yavuz’un cenazesi eşinin memleketi olan Erbaa’ya götürüldü.

Vasiyeti yerine getirildi

Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığında şehit düşen Komiser Zeynep Sağır, önceki gün Kocatepe Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Cebeci Polis Şehitliği’nde toprağa verildi. Sağır’ın birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarına, “Şehit olursam tören yapıldıktan sonra Cebeci Polis Şehitliği’ne defnedilmek istiyorum” yönünde vasiyette bulunduğu, bunun üzerine Sağır’ın cenazesinin memleketi yerine Cebeci Polis Şehitliği’ne defnedildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakanın akrabası çıktı

Darbe girişimi sırasında İstanbul Acıbadem’de bulunan Türk Telekom binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın Başbakan Binali Yıldırım’ın akrabası olduğu belirtildi. Sertbaş’ın cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.

1 ay sonra nişanı vardı

Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in naaşı, Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bünyan’a getirildi. Yiğit için ilçe meydanında cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Şahin Güven’in öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Yiğit’in naaşı, toprağa verildi. 10 aylık polis olan Yiğit’in bir kurumda çalışan Ali Bilgin ile nişan hazırlığında olduğu, yüzüklerinin alındığı ve bir ay sonra takılacağı öğrenildi.