Kayseri DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:

25.05.2015 - 08:55 | Son Güncellenme:

.

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "27 Mayıs 1960 Darbesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Demokrat Parti hükümetini görevden uzaklaştırıp, Meclis’i lağvettiği askeri müdahaledir" dedi.
Özbakkal, "Aradan geçen 55 yıla rağmen, ne siyaset ve ne de kadim millet 27 Mayıs’ın muzlim karanlığından aydınlığa çıkamadı" diye konuştu.
"27 Mayıs 1960 Darbesi ardından başlatılan Yassıada duruşmalarında, başbakan Adnan Menderes, maliye bakanı Hasan Polatkan ve dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu idama mahkum edildiler ve Marmara Denizi’ndeki İmralı Adası’nda asılarak idam edildiler. Yassıada duruşmalarında çok sayıda hapis cezası da verildi" diyen Özbakkal şu şekilde konuştu:
"27 Mayıs darbesi, dünyayı yöneten Soğuk Savaş’a uygun bir darbe değildi. Tam tersine, Soğuk Savaş’a aykırı bir darbe idi. Çünkü gerçekleştirdiği 1961 Anayasası ile gerçekten demokratik bir düzen kurduğu ve her türlü düşünce ile birlikte sol ve sağ akımların da önünü açtığı için, Demokrat Parti’nin "çoğunluk diktatörlüğüne" dayalı demokrasi yorumunun getirdiği katı ve baskıcı "anti-komünist" yapıyı sarsan nitelikler taşıyordu.
Demokrasinin kesintiye uğraması. Baş vekil Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesi Türkiye,ye çok şey kaybettirdi.
Günümüzde darbe özleminde olanlara sesleniyorum. Sandıkla gelen sandıkta gitsin.
Allah milletimize bir daha darbe göstermesin diyor. Demokrasi şehitlerimizi rahmet minnetle anıyoruz. Yattığınız yer nur olsun.
Demokrat parti Ülkede parçalanmış milyonlarca yüreği tek yürek yapmak adına büyük uğraş içerisindedir."