KAÇ KİŞİLİK

6

KOLAYLIK DERECESİ

Kolay

MALZEMELER

6 su bardağı ayran
2 su bardağı aşurelik buğday (döğme)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nane
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı mısır
pul biber.

YEMEK TARİFİ

Yapılışı:
Döğme, nohut, kuru fasulye ve mısırı akşamdan suda ıslatın. İçinde beklettiğiniz suyu dökmeyin. Tüm malzemeyi bu suyla birlikte kaynatın. Buğday şiştikten sonra, et suyunu ve tuzu ilave edin. Kaynama suyundan biraz alıp, ayranın içine katın. Sonra ayranı kaynayan malzemeye ilave edin. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirin. Çorbayı sofraya getirmeden önce, naneyi ve pul biberi tereyağında kavurun. Önce hazırladığınız bu sosu, sonra da ince doğranmış maydanozu çorbanın üzerine dökün.