KAÇ KİŞİLİK

4

KOLAYLIK DERECESİ

Çok Kolay

MALZEMELER

1 bardak nohut
6 bardak yağlı tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
1 limon
1 tatlı kaşığı kuru nane
veya
1tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz

YEMEK TARİFİ

Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve elinizden geldiğince kabuklarını ayıklayın. Ayıklanmış nohutları robotta çekin ve püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye koyun ve biraz ısıtıp nohut püresini ekleyin. İyice karıştırın, tuzunu ekleyin, yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar; yaklaşık 20-25 dakika ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin. Eğer kullandığınız tavuk suyu yeterince yağlı değilse 45 gr tereyağı katın. Biraz fokurdattıktan sonra naneyi serpiştirin ve altını kapatın. Servis ettikten sonra tabaklara mutlaka limon sıkın. Nane yerine kimyon ve tarçın karışımı da kullanabilirsiniz.
Not: tarif 18.yy’a aittir.