Ege ‘Dengeyi bozan biziz’

‘Dengeyi bozan biziz’

18.05.2018 - 01:19 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının önemli isimlerinden, Çevre Bakanlığı eski Başdanışmanı Ediz Hun, “İnsan egosuyla birlikte doğanın tahribatı da her geçen gün artıyor” dedi.

‘Dengeyi bozan biziz’

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) tarafından düzenlenen ‘Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa ve İnsan İlişkileri’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Ediz Hun, konuşmasında ilk olarak, nüfus artışı ile doğanın dengesinin bozulması ilişkisine değindi. Nüfus artışı konusunda çeşitli ülkelerden örnekler veren Hun, “Dünya nüfusu 7 milyar 624 milyona ulaşmış durumda. Bu nüfusun 4 milyar 250 milyonu şehirlerde yaşıyor. 2050 yılında nüfus 9 milyar 770 milyona ulaşacak. İşte bu, çevre konusunda en büyük problemlerin başında geliyor. Doğada müthiş bir denge var. Ama bu doğadaki müthiş dengeyi bozan biz insanlarız” diye konuştu.
Dünyadaki bütün canlıların eşit yaşam hakkına olduğunu vurgulayan Hun, “Örneğin sineklerin bile büyük önemi vardır. Çünkü onlar olmasa yaz aylarında hiçbir meyveyi yiyemezsiniz. İşte o meyveleri dölleyenler o küçücük canlılar. Her canlının bir hikmeti var” dedi. Ediz Hun, küresel iklim değişikliği konusunda da AB’nin direktiflerinin uygulanması gerektiğini belirtti.
Gençlere de öğütte bulunan Ediz Hun, “Hayatta servet bir şey ifade etmez, şöhret ise geçicidir. Önemli olan insanlara eş olabilmek, onların sevgisini kazanabilmektir” şeklinde konuştu.