Gündem Deniz, katilini tanıyor muydu?

Deniz, katilini tanıyor muydu?

07.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evinde öldürülen müzisyen Değer Deniz gözyaşlarıyla uğurlandı. Kapıda zorlama izine rastlanmaması, genç kadının tanıdığı bir kişi tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Deniz, katilini tanıyor muydu

Beyoğlu’ndaki evinde boğularak öldürülen müzisyen Değer Deniz’in cenazesi dün Üsküdar’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Genç müzisyenin Mersin’de yaşayan ailesi törende güçlükle ayakta dururken, anne Ayşe Deniz kızının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Polisin ilk tespitine göre, kapıda zorlama izi bulunmaması ve evden bir şey alınmaması Deniz’in tanıdığı bir kişi tarafından öldürüldüğü ihtimalini güçlendiriyor.
Sıraselviler’de oturan müzisyen Değer Deniz’den (39) 2 gündür haber alamayan kardeşi Orhan Deniz, önceki akşam ablasının evine geldi. Dakikalarca kapı ziline basan Orhan Deniz, içerden ses gelmeyince çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla eve giren Deniz, ablasının elleri arkadan bağlanmış şekilde yerde cansız yattığını gördü. Olay yerine gelen polisin yaptığı incelemede Deniz’in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve çanta kayışıyla boğularak öldürüldüğü belirlendi.
Boğuşma izlerine de rastlayan polis, katil ya da katillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Mersin’den geldiler
Acı haberi alan Değer Deniz’in Mersin’de yaşayan ailesi sabah İstanbul’a geldi. Adli Tıp’tan cenazeyi teslim alan aile, kızlarını son yolculuğuna uğurlamak için Karacaahmet Mezarlığı’ndaydı. Bülbülderesi Camii’nde ikindi vakti düzenlenen törende, taziyeleri genç müzisyenin annesi Ayşe Deniz ile babası Avni Deniz kabul etti. Güçlükle ayakta durabilen anne, kızının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Kardeşi Orhan Deniz, cenaze toprağa verildikten sonra ablasının bir şarkısını söyleyerek veda etti.
Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Deniz’in cep telefonu, bilgisayarı ve sokaktaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Komşularının ve tanıyan kişilerin ifadelerine başvuran polis, genç kadının müzisyenlik dışında Masaj Terapi Danışmanlığı yaptığı bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

Bir şey alınmamış
Genç kadının, en son görüştüğü kişi ya da kişileri araştıran polis, evde yaptıkları incelemede dış kapıda herhangi bir zorlama izine ya da ev içinde herhangi bir dağınıklığa rastlamadı. Yapılan ilk incelemede evden bir şey alınmadığı belirlendi. Bulgular Değer
Deniz’in tanıdığı bir kişi tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi. Yıllardır müzikle uğraşan Değer Deniz, 2012 yılında ‘Bekle’ adlı bir albüm çıkarmış, aynı zamanda Bez Bebek dizisinin jeneriğini yapmış ve seslendirmişti.

Ünlülerden sert tepki

Beren Saat: Bir kızın sevinçten uçar, gözün gibi bakar, kıyamazsın. Adını Değer koyar herkes senin gibi kıymetli bilsin istersin. Sonra hayvanın biri gelir gencecik Değer Deniz’i boğar. Allah kahretsin.

Kenan Doğulu: Gencecik pırıl pırıl müzisyen Değer Deniz bir cinayete kurban gitti. Üzüntümüz tarifsiz. Mekanı cennet olsun.

Aylin Aslım: Zarif, güzel, iyi kalpli, müzisyen... Arkadaşımız Değer Deniz öldürüldü. İçimiz yanıyor.

Yunus Günçe: Değer Deniz. Kendi halinde, müziğe, hayata tutkun, çok iyi, gencecik bir insan. Çok üzgün ve çok öfkeliyim!

Harun Tekin: Çok zarif, çok değerli bir insandı. Değer Deniz, bir cehennemin son kurbanı oldu. Çok yazık, çok üzgünüz.