İstanbul DENİZ KUVVETLERİ KUPASI YAT YARIŞLARI START ALDI

DENİZ KUVVETLERİ KUPASI YAT YARIŞLARI START ALDI

11.08.2014 - 17:59 | Son Güncellenme:

.

DENİZ KUVVETLERİ KUPASI YAT YARIŞLARI START ALDI

Türkiye'nin en prestijli ve uzun rotalı yarışı olan Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, bugün İstanbul'dan start aldı. Yarış, 14 Ağustos Perşembe günü İzmir Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde sona erecek.
Geleneksel olarak her yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığının desteği ile Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) organizatörlüğünde düzenlenen ve bu yıl 43’üncüsü yapılan Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz yat yarışı, 61 alt sınıf yat ile Çengelköy den start aldı. 295 millik zorlu yarışı Kuzey Deniz Saha Komutan Vekili Tüm Amiral Hasan Şükrü Korlu başlattı. Start ile yatlar yelken basarak boğaz köprüsü altından Marmara Denizine açıldı.
Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Korlu, ‘43’üncü Deniz Kuvvetleri Açık Deniz Yat Yarışı 61 tekne katılıyor. Şu anda teknelerin son kontrolleri yapılıyor. Birazdan yarışı başlatacağız. Yarış için çok elverişli bir hava. Ben bütün yarışmacılara hayırlı seyirler diliyorum. İnşallah hepsi varış noktasına sağ salim varacak” dedi. Vekil Komutan Korlu, başlama atışının ardında 61 tekne yelken basarak start aldı.
Öte yandan, yarışa, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Yunanistan ve Almanya'dan toplam 61 yat kayıt yaptırdı. Yarış, 295 deniz mili uzunluğundaki rotada yapılacak ve organizasyon 14 Ağustos Perşembe günü İzmir Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde sona erecek.

Yazarlar