Ekonomi DenizBank’ın ekonomiye katkısı 213 milyar lira

DenizBank’ın ekonomiye katkısı 213 milyar lira

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DenizBank’ın aktifleri yılın ilk dokuz ayında 213 milyar liraya ulaştı. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bankanın net kârının 1.7 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı.

DenizBank’ın ekonomiye katkısı 213 milyar lira

Ateş, bankanın, mevduatını geçen yılın sonuna kıyasla % 36 artırarak 146 milyar liraya, toplam kredilerini % 31 artışla 151 milyar liraya, müşteri sayısını ise 12.4 milyon kişiye ulaştırdığını söyledi.

DenizBank’ın ekonomiye katkısı 213 milyar lira

Haberin Devamı

Ateş, mayısta Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük ikinci büyük bankası Dubai merkezli Emirates NBD ile Sberbank arasında DenizBank’ın % 99.5’lik hissesinin devri konusunda anlaşma imzalandığını, devir için ise Türkiye, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avusturya ile DenizBank’ın faaliyet gösterdiği ülkelerin düzenleyici kuruluşları nezdinde onay sürecinin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

Üreticiyi dinliyor

“Tarım, ekonomik ve sosyal boyutuyla, 2002’den bu yana ülkemizin sürdürülebilir geleceği açısından milli mesele yaklaşımıyla ele aldığımız bir alan. 1 milyona ulaşan çiftçi müşterimiz, 14 milyar lira yaklaşan tarım kredimiz ve özel bankalar arasında % 42’lik pazar payımız ile çiftçilerimizin daha konforlu koşullarda, verimli üretim yapabilmeleri, finansal kaynaklara rahat erişebilmeleri için çalışıyoruz. Tarımın finansmanında bir inovasyon niteliği taşıyan Üretici Kartımız 580 bin çiftçiye destek oluyor. Tarım Zirvesi gibi paylaşım platformlarında, üreticilerin sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek pekiştirme fırsatı buluyoruz.”