Ege Denizli’de akıllı ulaşım

Denizli’de akıllı ulaşım

24.06.2017 - 06:03 | Son Güncellenme:

.

Denizli’de akıllı ulaşım

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde otobüslerde akıllı ulaşım sistemine geçti. Belediye, toplu taşıma sisteminde trafik yoğunluğunun ve kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi ve yolcu-sürücü güvenliğinin sağlanması için belediyesi otobüslerinde akıllı ulaşım sistemine geçti.

Haberin Devamı

Çeşitli bilgiler veriliyor

Büyükşehir, bu kapsamda Akıllı Şehir uygulamalarından biri olan ‘Ulaşım Portalı’nı hizmete açtı. Web tabanlı çalışan ve herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan internete erişimi olan tüm cihazlarda kullanılabilen uygulamayla, otobüslerin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri, kart dolum noktaları, duraktan geçen hat bilgileri, ulaşımla ilgili anlık duyuru ve haberleri, talep, öneri ve şikâyet erişimi, iletişim bilgileri, duraklar ve çevredeki otobüsleri izleyebiliyor. Sisteme, ‘https://ulasim.denizli.bel.tr’ adresinden ulaşılıyor.

Hedefe ulaştık

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçen yıldan itibaren ulaşımda başlattıkları seferberlikle hedeflerinin Denizli’de sorunsuz bir ulaşım olduğunu belirtti.