Denizli Denizli'de "Caminin İhtiyaçları Karşılanmıyor" İddiası

Denizli'de "Caminin İhtiyaçları Karşılanmıyor" İddiası

26.09.2018 - 17:18 | Son Güncellenme:

.

Denizlide Caminin İhtiyaçları Karşılanmıyor İddiası

DENİZLİ (AA) - Denizli'deki Ulu Cami'nin geliri olmasına rağmen yeterli bakımın yapılmadığı, ihtiyaçlarının giderilmediği ayrıca hayırseverlerin de yardım yapmasına izin verilmediğini öne süren vatandaşlar, ibadethanenin bağlı olduğu vakfa tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Pamukkale ilçesine bağlı 15 Mayıs Mahallesi'nde bulunan caminin imkanı olmasına rağmen ihtiyaçlarının yıllardır giderilmediğini iddia eden bir grup, Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı yönetimine tepkilerini dile getirdi.

Cami önünde grup adına açıklamada bulunan Necip Helvacı, hayırseverler tarafından yüklü miktarda nakdi yardım yapılan caminin 50 araçlık otoparkı ile tuvaletinden de gelirinin olduğunu ama caminin ihtiyaçlarının karşılanmadığını iddia etti.

Caminin sorunlarını vakfı yönetiminin çözmeye yanaşmadığını ileri süren Helvacı, şu iddialarda bulundu:

"Biz esnaf olarak, iş adamı olarak gelip buraya bir şeyler yapmak istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz. 5-6 yıl oldu caminin levhası yok. Ben yaptırdım, buradaki görevliler demişler ki 'levhayı asmayacaksın.' Niye? 'Biz yaptırıp asacağız.' 20 senedir asmamışsın, şimdi mi asacaksın? Neyse 6 ay sonra astılar levhayı. Buraya çivi çakmak isteyen çok ama çaktırmayan 3-5 kişi var. Onun için bu vakfın yeni üyeler alıp burayı güzelleştirmesi lazım, onu istiyoruz. Kadınların abdest alacak yeri yok, şadırvan yapacak arkadaşlar var. 'Biz yapalım' diyoruz yaptırtmıyorlar. Caminin sorunu çok, bir-iki değil. Çatısı akıyor, içerilerin sıvası dökülmüş, demirler çıkmış, halılar kokuyor. Maddi olarak çok parası da var ama bankada duruyormuş. Otoparkından, tuvaletinden geliri var. Ben Almanya'da çalışan bir vatandaşın 10 bin avro bağışladığını biliyorum. Çok insanlar hayır yapıyor buraya."

Haberin Devamı

Vatandaşlardan Muhammed Kısaç caminin birçok eksiğinin bulunduğunu ileri sürerek "Camide çatımız akıyor. Halı berbat oldu. Kapılara bir bakın, inşaat tahtasından kapısı var bu caminin. Yakışıyor mu?" şeklinde konuştu.

Vatandaşların tepki gösterdiği Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak ise caminin bazı eksikliklerinin bulunduğunu belirterek "Kapılar eski. Çatının aktığı falan yok. Sıvalarda dökülme var. Mühendis müsait değil herhalde. Benim işim değil bu, mühendisin işi. 'Yapacağım' diyor mühendis, 'yapmayacağım' demiyor. Adam hastaydı, rahatsızlığı vardı, ondan dolayı yapamadı." ifadelerini kullandı.