Denizli Denizli'de Fetö Davası

Denizli'de Fetö Davası

09.11.2017 - 18:33 | Son Güncellenme:

.

Denizlide Fetö Davası

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ üzerine kayıtlı ADSL hatta bulunan Bylock’un damadı olan tutuklu Avukat Hüdai Kayhan tarafından indirildiği belgesi mahkemeye sunuldu.
FETÖ/PDY’nin finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 33’ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda devam eden davanın duruşmasına sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.
Mahkemede savcılık tarafından verilen mütalaada tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme Başkanı tutuklu sanıklar ve avukatlarının savunmasını istediği 4. davanın 2. celsesinde, tutuklu sanıklardan Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, ’bylock’ çıkan ADSL hattından, damadı Avukat Hüdai Kayhan’ın indirdiği ve Kayhan’ın tutuklu olduğunu söyledi. Tutuklu sanıklardan Sezai Günalp’in Avukatı Aykut Gökşin tarafından yapılan savunmada ise, müvekkili için "hain ziyareti yok" ifadesi dikkat çekti. Gökşin ayrıca, iş adamı Mustafa Üstek’in dinlemesini istediklerini ve mahkemeye daha önce verilen dilekçelere rağmen, Mustafa Üstek’in tanıklığının, mahkeme de yapmasını ısrarla istediklerini söyledi.
İtirafçı olan iş adamı Mustafa Üstek, Denizlispor Başkanlığını yürütüyor. Mahkeme Başkanı 25 tutuklunun dinlendiği davayı yarına ertelerken, avukat ve tutuklu sanıklarının dinlenmesinin ardından ara karar vermesi bekleniyor.