Denizli Denizli'de Fetö'nün Eğitim Yapılanması Davası

Denizli'de Fetö'nün Eğitim Yapılanması Davası

07.06.2017 - 11:57 | Son Güncellenme:

Örgütün eğitim yapılanmasında oldukları ileri sürülen 61'i tutuklu 112 sanığın yargılanmasına devam edildi Tutuksuz yargılanan ve "mahrem imam" oldukları iddia edilen 3 kişi tutuklandı Tutuklu sanıklardan 8'inin tahliyesine karar verildi

Denizlide Fetönün Eğitim Yapılanması Davası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün eğitim yapılanmasında oldukları iddia edilen 61'i tutuklu 112 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin yargılandığı ve 7 Haziran'da görülmeye başlanan davada, sanıklar ve avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, ara kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Heyet, Emniyet Müdürlüğünden gelen raporda örgütün "mahrem imamı" oldukları iddia edilen ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen tutuksuz sanıklar Muhammet Yanmaz, İsmail Deniz ve Numan Salan'ın tutuklanmasına hükmetti.

Tutuklu sanıklardan M.G, F.K, İ.K, S.İ, S.T, V.T, M.A. ve F.U'nun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Ekim'e erteledi.

Haberin Devamı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün eğitim yapılanmasında aktif rol aldıkları öne sürülen sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçlarından dava açılmıştı.