Denizli Denizli'de Fetö'nün Sağlık Yapılanması Davası

Denizli'de Fetö'nün Sağlık Yapılanması Davası

08.06.2017 - 17:58 | Son Güncellenme:

Örgütün sağlık yapılanmasında oldukları iddia edilen 11'i tutuklu 29 sanığın yargılanmasına başlandı

Denizlide Fetönün Sağlık Yapılanması Davası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, örgütün sağlık yapılanmasında oldukları iddia edilen 11'i tutuklu 29 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki salonda görülmeye başlanan duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görev yapan ve meslekten ihraç edilen sağlık çalışanları ile doktorların yargılandığı davanın duruşması, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Tutuklu sanıklardan doktor C.S.A, Denizli Sağlık Derneği'nde (DESADER) sohbet toplantıları olduğunu, dini konuların yanında Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu, vaazlarının dinlendiğini belirtti.

Çocuğunun Servergazi Ortaokulu'nda okumasından dolayı örgütle tanıştığını belirten sanık doktor, örgüt adına etkinlik düzenleyen DESADER'in organizasyonu ile Somali ve Cibuti'ye gittiğini, 17-25 Aralık sürecinden sonra Murat Hoca isimli kişinin durum değerlendirmesi için dernekte bir toplantı düzenlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Toplantılarda telefonların toplanıp toplanmadığı sorulan sanık C.S.A, örgütün il imamı olduğu öne sürülen Mehmet Boz toplantılara katıldığında cep telefonlarının toplandığını dile getirerek, "Telefonları, Murat Hoca isimli kişinin geldiği ve konuşma yaptığı toplantıda dışarıda bırakmıştık." dedi.

ByLock diye bir program kullanmadığını söyleyen C.S.A, arama sırasında telefonunun bulunamaması ile ilgili soru üzerine, "Taşınacağımızdan tüm eşyalar kolilenmiş durumdaydı, evde kalmıyorduk. Sabah saatlerinde komşum aradı. Babamın arabasıyla acele eve gittik. Telefon montumun cebindeydi. Muhtemelen o sırada telefonu düşürmüşüm. Arabaya baktık bulamadık." diye savunma yaptı.

Tutuksuz sanık U.C, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alınan savunmasında SGK'dan emekli işçi olduğunu, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini, suçsuz olduğunu, terör örgütü yapılanması içerisinde olmadığını, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde, sonraki günlerde de Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Tutuksuz yargılanan Z.S. üzerine kayıtlı telefon hattında ByLock kullandığı iddia edilen U.C, savunmasında şunları söyledi:

"Ticaretle uğraşıyordum, 2013'te battım, alacaklılarım tarafından çok rahatsız ediliyordum. Eşim, dostum, akrabalarımla görüşmek için başka bir hat almayı düşünüyordum. Denizli'ye geldiğimde doktor olan ablam Z.S'den bana hat almasını istedim ve onun üzerine hat aldım. Telefonu benim kullandığımın bildirilmesi üzerine hemen Ankara'dan Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne geldim. Evimde arama yapılmadı."

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün sağlık yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları öne sürülen sanıklar hakkında silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak suçlarından dava açılmıştı.