Denizli DENİZLİ’DE TİYATRO ŞÖLENİ

DENİZLİ’DE TİYATRO ŞÖLENİ

28.03.2015 - 13:40 | Son Güncellenme:

.

DENİZLİ’DE TİYATRO ŞÖLENİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Genç Denizli Tiyatro Kulübü, beş oyunu Denizlililer için sahneledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Genç Denizli Tiyatro Kulübü beş oyunla Denizlililerin karşısına çıktı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün "Eyvah Mikroplar Çıldırdı" oyunu sahnelendi. Bu oyunun ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun "Anhelmus’un Maceraları, Hansel ve Gratel" oyunu izleyici ile buluştu. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü bildirisinin okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün 5 dalda ödül aldığı 14.Direklerarası Seyirci Ödülleri’nin verilmesi ile devam etti.
Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci tiyatronun hayatın aynası gibi görülmesi gerektiğini belirterek, "Hayatta acılar yaşıyorsak sahnede bunları görebiliriz. Sevinçler yaşıyorsak bunları görebiliriz. Tarihimizde yaşadığımız destanları belki tiyatroda görebiliyoruz. Dolayısıyla aynaya baktığımızda neyi görmek istiyorsak tiyatro sahnesinde herhalde onları görüyoruz" dedi.
Denizli’de tiyatro noktasında yapılan faaliyetlere değinen Değirmenci, "Tabi Denizli tiyatro açısından oldukça şanslı bir il. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosi 20 yaşını aştı. Çok tecrübeli bir tiyatro kurumu haline geldi. Ulusal bazda da çok güzel seviyelerde ödüller alıyor. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin hemen hemen her gün sanat adına bir faaliyet yaptığını kaydeden Değirmenci, "Dolayısıyla tiyatroseverler oldukça şanslı. Ne zaman bir tiyatro etkinliğine gitmek istese o gün bir program bulma şansına sahip. Tiyatronun bu aşamaya gelmesinde emeği geçen başta önceki dönem belediye başkanımız şimdiki Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a güçlü bir alkış istiyorum. Hepinizin Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun" dedi.