Denizli DENİZLİLİ JUDOCU NESRİN ÇETİN DÜNYA SIRALAMASINDA YEDİNCİ

DENİZLİLİ JUDOCU NESRİN ÇETİN DÜNYA SIRALAMASINDA YEDİNCİ

01.09.2014 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

DENİZLİLİ JUDOCU NESRİN ÇETİN DÜNYA SIRALAMASINDA YEDİNCİ

Denizli Büyükşehir Belediyespor’un Judo’da milli gururu 20 yaşındaki Nesrin Çetin, dünya sıralamasında 7. sıraya yükseldi.
Denizli Büyükşehir Belediyespor’un milli Judocusu Nesrin Çetin, 44 kiloda dünyanın en iyisi olma yolunda ilerliyor. Başarısıyla adından sıkça söz ettiren ve zirveye göz diken genç judocu, 5 kıtadaki uluslararası judo birliği federasyonlarının bağlı olduğu International Judo Federation (IJF), Dünya Gençler Judo sıralamasında dünyanın en iyi 50 judocusu arasında 180 puanla 7. sıraya yükseldi.
Nesrin Çetin, Romanya’da 19 Eylül 2014’de başlayacak olan Avrupa Kupa Şampiyonası öncesinde, Genç Milli Bayan Judo Takımı ile Trabzon’da kampa girecek. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde 3 Eylül’de başlayacak ve iki hafta sürecek olan kampa hareketinden önce Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Rüşan Uzunoğlu’nu makamında ziyaret eden Nesrin Çetin, hedefinin kilosunda şampiyonluğa ulaşmak ve dünya sıralamasında ilk üçe girmek olduğunu söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Rüşan Uzunoğlu, Nesrin Çetin’in kendilerinin olduğu gibi Judo Genç Milli Takımı’nın da gözde sporcuları arasında yer aldığını ifade etti. Nesrin Çetin’in dünyanın tanıdığı sporcular arasında olduğunu kaydeden Uzunoğlu, Romanya’daki Avrupa Kupası Şampiyonası’nda da genç sporcunun birincilik kürsüsüne çıkacağına inandığını dile getirdi.