İzmir DEPPOEFES HİZMETE AÇILDI

DEPPOEFES HİZMETE AÇILDI

15.03.2014 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

DEPPOEFES HİZMETE AÇILDI

Türkiye'nin en büyük soğuk hava tesislerinden biri olan DeppoEfes, büyük bir katılımla hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Partinin "3. büyük köprüsü geliyor" şeklindeki pankartlarını eleştirerek ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek; "Ey Sayın Başbakan İzmir'e ne yaptın da, İzmir'de İzmir'i konuşacaksın. Bu Pankartlar abanın üstünde sopa gösteriyor. Bunlara devam et, biz İzmir'i sana kaptırmayacağız" dedi.
Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Selçuk ve bölgenin dünyaya açılacak olan ticaret kapısı özelliğini taşıyan DeppoEfes görkemli bir törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP İl başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaaddin Yüksel, çevre ilçelerin belediye başkanları ve belediye başkan adayları, dernek ve oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Büyükşehir belediye bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, DeppoEfes'in tanıtım filmi ile devam etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 milyona mal olan DeppoEfes'in hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, "Şimdi AK Partinin adayı tarımla ilgili 107 projem var demiş. 1414 var ya ve 5 yıl içerisinde 5 bin 300 milyon yatırım yapacağız diyor ya.. Adam nasıl buraya tarıma yatırım yapacak. Hepsi sanal, hepsi göz boyama, hepsi seçimde alınamayacak. Oyla geldiklerinde yüzde 1 bile yapamazlar, çünkü onların İzmir'e bakış açısı belli. Koskoca Tarım Bakanı İzmir'e ne yaptı. Biz yerelde kalkınma diye 10 yıldır hemşehrililerimize bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Biz tüm halkımızla öncelikli çalışmalarımızı belirledik emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdi 10 yıllık çalışmamız göründü" dedi.
Ak Partinin "3.büyük köprüsü geliyor" şeklindeki pankartlarını eleştiren ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek; "Ey Sayın Başbakan İzmir'e ne yaptın da, İzmir'de İzmir'i konuşacaksın. Bu Pankartlar Abanın üstünde sopa gösteriyor. Bunlara devama et, biz İzmir'i sana kaptırmayacağız" diyen Kocaoğlu; "Biz bu memleketi katılımcı bir yönetim anlayışıyla yani demokrasiyle yönetiyoruz. Bu konuda Türkiye şampiyonuyuz. Açık ara kat be kat İstanbul'un önündeyiz" dedi.
PAMUCAK MÜJDESİ
Haziran ayında raylı sistemin Torbalı'dan Selçuk'a gelmesi için projelerin hazırlıklarının devam ettiğini hatırlatan Kocaoğlu; "Bu yıl içinde İZBAN ihalesine çıkacağız, 2 yıl içinde İZBAN Selçuk'a gelecek. Söz değil, gerçek. Sayın Başkan Hüseyin Vefa Ülgür ile geçen gün konuştuk ve Pamucak Selçuk arasında 8 km tramvay hattı yapalım dedi biz de uygun gördük" dedi.
"30 MART ÜLKENİN KADER GÜNÜ"
30 Mart'ın ülkenin kader günü olduğunu savunan Başkan Kocaoğlu, bu seçimin arkasından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim olacağını, yani bu yıl 3 seçim yaşanılacağını,bu nedenle önümdeki 30 Mart seçiminde bugünkü iktidardan kurtulmak gerektiğini söyledi. Bakşan Kocaoğlu; "Ekonomi ısındı. Ekonomide kriz var, siyaset zaten ısındı. En önemlisi başbakan ve bakanlar güveni kaybetti. Hem Türkiye'de hem dünyada güvenini kaybetti. İşte bizim halimiz. Bu iş buraya kadar geldi. Bu güne kadar hangi partiye oy verdiysen ver. Milli irade bizden seçimi alıncaya kadar tavrımızı koyacağız, yani şiddete devam edeceğiz. Bu anlamda namuslu insanlara oy vereceğiz, ülkemiz kaynakları varlıkları serveti her şeyi namuslu insanların elinde büyüyecek 30 martta yapacağımız bu sandığa gidip sahip çıkacağız" dedi.
Deppo Efes İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP İl başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaaddin Yüksel, Çevre ilçelerin belediye başkanları ve belediye başkan adayları ile birlikte büyük bir coşkuyla açıldı.
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, DeppoEfes projesinde İzmir büyükşehir belediyesinin büyük katkısı olduğunu ifade ederek, "Kendi alanında tek ve sayılı ürün düzenleme ve soğuk hava tesisidir. Çiftçilerimizin ve tüccarların kullanabileceği bir Pazar olacak. Bu tesisle birinci etabı düzenlemiş olup ikinci etap olan yine tesisin yan tarafındaki alana Ağustos sonu ve Eylül başında faaliyete geçmesini planladığımız ikinci etapta da laboratuvar çalışma tesisi yapılacak ve birbirleriyle entegre şekilde çalışmalarını sürdürecekler.Bu kadarla da kalmayacak hal binaları olacak. Bu tesislerin hepsi tarım sektörüne hizmet edecekler. Alan buradan Torbalı’ya, Tire’ye, Seferihisar'a, Nazilli, Atça’ya kadar ulaşacak. Bu tesisi dünya pazarlarıyla ve otellerle buluşturmayı planlıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu proje tamamlanmış olacak.’’ dedi. Büyükşehir belediye başkanına ve tüm çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Ülgür; Selçuk ve Pamucakla ilgili gerekli izin ve tapuların alındığını, 2014 yılı içerisinde turizm yatırımlarına devam ederek önümüzdeki 10 yıl içerisinde Efes kadar önemli turizm alanı olan Apasa projesini tamamlayacaklarını ve bu alanı markalaştırmayı planladıklarını dile getirdi. Efes’in dünyada ayakta kalmış en eski merkezlerinden biri olduğunu ve bu anlamda halkın gücünü kullanarak Efes’i UNESCO'ya dahil olması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.
Büyükşehir belediyesinin büyük katkılarıyla 15 Nisan'da teslim edilecek olan 9 Eylül üniversitesine bağlı Efes yüksekokulunun yeni öğretim yılında hizmete gireceğini duyuran Başkan Ülgür; önümüzdeki 5 yıl içerisinde Pamucak'da yeni bir çarşı kuracaklarını, büyükşehir belediyesi destekleriyle 8 köye içme suyu ve arıtma tesisi yapacaklarını ve köy yolları açacaklarını, her köye halk evleri açarak 2015 yılı sonunda hiçbir sorunlarının kalmayacağını dile getirdi. Başkan Ülgür, bu konuda Aziz Kocaoğlu'na ve tüm çalışanlarına son derece güvendiklerini belirtti.
Başkan Ülgür, tüm Selçuk ve Köylerindeki vatandaşlara yeni bir müjde vererek, işsizlerin iş bulması için esnafın para kazanması için Pamucak'tan Selçuk'a tramvay hattı kuracağız. Selçuk'u bir sahil kenti yapacağız" dedi.
Açılışın ardından tüm katılımcılar, Başkan Ülgür'ün rehberliğinde Deppo Efes'i gezerek daha detaylı bilgi aldılar. Açılışa katılan tüm katılımcılara kavurma pilav ikramı yapıldı.
TESİSLİ İLGİLİ RAKAMLAR
40 bin metrekare alan üzerine kurulan DeppoEfes’in, 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı 14 bin 600 metre kare inşaat alanı, 5 bin 540 metre kare depo alanı bulunuyor. 1600 metrekare idari alan, 3 bin 600 metre kare meyve sebze işleme holü, 4'ü sarartma özellikli 25 soğuk odasına sahip tesiste, 15’i ana 12’si sekretaryadan oluşan 27 ofis yapıldı. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan Ege’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Türkiye’nin örnek entegre tesisi olacak.