Elazığ Deprem Haftası

Deprem Haftası

03.03.2017 - 14:28 | Son Güncellenme:

.

Deprem Haftası

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Salim Hazardağlı İlkokulunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Deprem bilincini oluşturmaya yönelik gerçekleştirilen tatbikatta, depremle ilgili eğitim gören öğretmenler ve öğrencilere deprem anında ne yapmaları gerektiği bilgileri verildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından, gerçekleştirilen deprem tatbikatında sınıflarda bulunan öğrenciler okul binasından tahliye edildi.

Tatbikat sonrasında açıklama yapan Okul Müdürü Sayim Arslan, öğrencilerin ve vatandaşların doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tatbikatın 50 saniye de başarı ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde deprem haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlenmektedir. Bizde öğrencilerimiz deprem ve doğal afetler ile ilgili bugün çeşitli sinevizyon gösterileri yaptık. Bunun akabinde deprem tatbikatı yapıldı. Sirenler çaldı. Tatbikatta öğrenciler, siren sesinin başlamasıyla sınıflarında hayat üçgeni oluşturdu. Siren sesinin bitmesiyle birlikte öğrenciler en hızlı şekilde, birbirlerine zarar vermeden sınıflarını boşalttı. Başarılı bir tatbikat oldu ve bunu 50 saniyede gerçekleştirdik."

Haberin Devamı

Türkiye'nin doğal afet açısından fay hattı üzerinde bulunduğunu anlatan Arslan, doğal afetlerden kaçınılmayacağını ve engellenemeyeceğini, gerekli tedbirlerin alınarak can ve mal kaybının en aza indirilebileceğini kaydetti.