Bartın Deprem Tatbikatında Minik Öğrencilerin Rolleri İzleyenlerden Beğeni Aldı

Deprem Tatbikatında Minik Öğrencilerin Rolleri İzleyenlerden Beğeni Aldı

15.03.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

.

Deprem Tatbikatında Minik Öğrencilerin Rolleri İzleyenlerden Beğeni Aldı

Bartın İstiklal İlkokulunda yapılan deprem ve yangın tatbikatında görev alan öğrenciler, yaptıkları rollerle gerçeğini aratmadı.
Bartın İstiklal İlkokulunda yapılan deprem tatbikatında kurtarma, söndürme ve ilk yardım ekiplerinde görev alan öğrenciler görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Öğrencilerin üzerilerine giydikleri itfaiyeci sağlıkçı kıyafetlerinin yanı sıra Yaralı ve kazazede rolünde olan öğrencilerde rollerine uygun olarak makyajları yapılmış şekilde tatbikatta yer aldılar. Tatbikatta öğrencilerin giydikleri kıyafetler ve donanımlar velilerin ilgisini çekti. Tatbikatta depremde yıkılmış bir enkazdan kurtarma, deprem sonrasında çıkan yangını söndürme ve enkazdan çıkarılan yaralıya ilk yardımın nasıl yapılacağı canlandırıldı. Tatbikat sırasında rollerine kendilerini kaptıran öğrencilerin oyunculukları ise izleyenler tarafından beğeni topladı.
Tatbikat sonrasında Sivil Savunma Kulübü öğretmeni Turgay Alan, öğrencilerin okulu standartların Daha altında bir sürede tahliye ettiklerini ifade ederek, "Görevli öğrenciler görevlerini başarıyla yerine getirdikler ülke olarak yaşanabilecek kötü durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor bu tür tatbikatlarla öğrencilerin eğitilmesinin ve gerçek hayata hazırlanmaları gerekiyor. Öğrenciler bu tatbikatta öğrendikleriyle deprem, yangın gibi yaşanabilecek kötü durumlarda ilk yardım yapabilecekler" dedi.