Eğitim Depremzede öğrenciler YGS'ye hazır!

Depremzede öğrenciler YGS'ye hazır!

11.03.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremden etkilenen öğrenciler, YGS'de başarıyı hedefliyor.

Depremzede öğrenciler YGSye hazır


Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme rağmen ders çalışmayı bırakmayan öğrenciler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yüksek puan almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından öğrenciler ve öğretmenler, okul malzemeleriyle AFAD tarafından okullara yakın güvenli bölgeye kurulan çadırlara geçerek, eğitim ve öğretimlerine devam ediyor.

Samsat ilçesine bağlı Bağarası köyünde yaşayan ve kuzen olan Gamze ve Dilan Bilgin de taşımalı eğitimle ilçe merkezindeki çadırlarda pazar günü yapılacak YGS'ye hazırlanıyor.

"YGS sırasında deprem anını aklıma getirmemeye çalışacağım"

İmam Hatip Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Gamze Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bir hafta önce yaşanan deprem anını anlattı.

Depreme sınıfta arkadaşlarıyla ders çalışırken yakalandıklarını anlatan Bilgin, "Sınıfta soru çözerken birden sesler gelince korktuk. Deprem olduğunu bilmiyorduk. Aşağı indiğimizde deprem olduğunu fark ettik. Küçük kardeşlerimizi teselli etmeye çalıştık. Onlara yardımcı olmaya çalıştım. Sonra ailem geldi ve evimize gittik. Köydekiler hep dışarıdaydı. Deprem tabiki etkiledi ama ben bugüne kadar çalıştım emeğimin boşa gitmesini istemem. Sınav anında elimden geleni yapacağım. YGS sırasında deprem anını aklıma getirmemeye çalışacağım." dedi.

Haberin Devamı

Bilgin, hedefinin Konya Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişi Bölümü'nü kazanmak olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerinin ve ailesinin kendisine her zaman destek verdiğini belirtti.

İmam hatip lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Dilan Bilgin de geçen hafta yaşanan depremden çok etkilendiğini ve korktuğunu ifade etti.

Depremin psikolojisini olumsuz etkilediğine değinen "Ne olursa olsun YGS'de başarı göstereceğim. Hedefime ulaşacağım. İlahiyat fakültesini hedefliyorum. Öğretmenlerim ve ailemin desteğiyle sınavı kazanacağıma inanıyorum." diye konuştu.

Samsat İmam Hatip Lisesi'nde rehber öğretmen olarak görev yapan Mustafa Tepe de depremin öğrencileri olumsuz etkilediğini, moral ve motivasyonlarını düşürdüğünü kaydetti.

Diğer öğretmenler ve okul idarecileriyle, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Tepe, "Adıyaman rehberlik merkezinden gelen öğretmenlerimiz buradaki öğrencileri psikolojik eğitimden geçirdiler. Yeniden hayata kazandırmak ve moral motivasyonlarını artırmak için gerekli çalışmalar yapıldı. Gamze ve Dilan'ın sınavda başarılı olacaklarına inanıyorum. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaynak: AA