Mardin Derik'te GAP entegre kırsal kalkınma projesi toplantısı yapıldı

Derik'te GAP entegre kırsal kalkınma projesi toplantısı yapıldı

30.10.2014 - 14:58 | Son Güncellenme:

Mardin’in Derik ilçesinde GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Derikte GAP entegre kırsal kalkınma projesi toplantısı yapıldı

Mardin’in Derik ilçesinde GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Derik Kültür Sarayı’nda Kaymakam İsmail Sündük başkanlığında yapılan toplantıda, GAP İdaresi Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü’nde Kırsal Kalkınma uzmanı Mustafa Koşar, GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi hakkında bilgi verdi. Kaymakamı İsmail Sündük, proje kapsamında, geçmişte çalışma yapılan diğer ilçelerde olduğu gibi Derik’te de ’Alt bölge kalkınma planı’ raporu oluşturulacağını belirterek, öncelikler doğrultusunda projelerin uygulamaya konulacağını kaydetti.
Mustafa Koşar ise, GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi’nin, yürütüldüğü ilçelerde ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışı sağlayarak bölgede yaşayan vatandaşların refah, huzur ve mutluluğunun artırılması için bir kalkınma modelinin ortaya konmasının amaçlandığını söyledi.
Soru cevap şeklinde ve karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı toplantıya Derik Kaymakamı İsmail Sündük, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Batar, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, kurum müdürleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş, Derik Sulama Birliği Müdürü Züleyhan Mercan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.