Ankara Derinkuyu Yer Altı Şehri Turistlerin Gözdesi

Derinkuyu Yer Altı Şehri Turistlerin Gözdesi

09.11.2017 - 15:06 | Son Güncellenme:

.

Derinkuyu Yer Altı Şehri Turistlerin Gözdesi

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinde Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, Derinkuyu Yer Altı Şehri'ne ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geçen ay Derinkuyu Yer Altı Şehri'ni 26 bin 499 turist gezdi.

1967 yılında turizme açılan ve insanların barınma ihtiyacını karşılayan yer altı şehrinin Hitit, Roma ve Bizans dönemlerinde kullanıldığı biliniyor.

Dışarıdan gelecek tehditlere karşı bölgede yaşayan insanların belirli bir süre sığınmak ve yaşamlarını sürdürmek amacıyla kullandığı yer altı şehri, Kapadokya'ya gelen turistlerin uğrak noktalarından biri oldu.

Yer altı şehrine gelen turistlere rehberlik eden Ahmet Diksaç, AA muhabirine, yer üstünde doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri bulunan Kapadokya'nın yer altında da önemli turistik alanlar barındırdığını belirtti.

Bölgeye gelen turistlerin yer altı şehirlerindeki tarihi dokuyu yerinde görmek istediklerini dile getiren Aksaç, "Çeşitli ülkelerden turistler Kapadokya bölgesine gelmeye devam ediyor. Sonbahar aylarında en çok Uzakdoğulu turistlerin ilgi gösterdiği Kapadokya'da yer altı şehirleri de rağbet görüyor. Bu bölgenin dokusu bozulmadı, yer altı ve yer üstü güzelliklere turistler hayran kalıyor." dedi.

Haberin Devamı

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı da geçmiş asırlarda insanların barınmak için oluşturduğu yer altı şehirlerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Balcı, "Yer altı şehrine gelen turistler ilçe ekonomisine katkı sağlıyor ancak çok daha önemlisi bölgenin yüzyıllardır bozulmadan korunan doğal ve kültürel değerlerini yakından görme imkanı buluyor." diye konuştu.