Bursa "DERNEKLER HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI"

"DERNEKLER HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI"

25.02.2014 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

DERNEKLER HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, derneklerin farklı siyasi görüşlere mensup insanların bir araya gelerek çeşitli konularda dayanışma sergiledikleri sivil toplum örgütleri olduğunu, bu yüzden hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İl Başkanı Metin Çelik, Osmangazi ve Yıldırım Belediye Başkan Adayları Erkan Aydın ve Ramazan Altunöz ile birlikte Bursa Yozgatlılar Derneği’nin konuğu olan Necati Şahin, göreve geldiği zaman uygulayacağı projeler konusunda bilgiler verdi.
Yeşil Paşa Konağı’nda Yozgatlılar Derneği Başkanı Serhat Baran’ın ev sahipliğindeki kahvaltıda sıcak bir atmosferde görüşlerini paylaşan Şahin, derneklerin siyasi partilerden bağımsız olduğunu söyledi. Derneklerin çatısı altındaki insanların farklı siyasi görüşlere sahip olabileceğini belirten Necati Şahin, “Dernek mensupları hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun siyaset yapmalı, yaşadığı şehre sahip çıkmalı, kenti yönetenlerin kararlarını sorgulamalı. Fakat derneğin kurumsal kimliği altında siyaset yapılmamalı. Dernekler partilerin arka bahçesi olmamalı, kimse de dernekleri kendi arka bahçesi gibi görmemeli” diye konuştu.
"TRAMVAYI KALDIRACAĞIZ"
Sohbette, dernek üyesi bazı esnafların dile getirdiği nostaljik tramvaya değinen Şahin şunları söyledi:
“Cumhuriyet Caddesi’nde, Kayhan’da, hanlar bölgesinde beş yüze yakın dükkanı ziyaret ederek esnafımıza tramvayı kaldıracağımızı söyledik. Neredeyse hepsinin fikir birliği ile nostaljik tramvayı onaylamadığını gördük. Bizler yönetime geldiğimizde tramvay hattını tamamen iptal edip özel bir düzenleme getireceğiz. Cadde tek şerit olacak, yaya kaldırımları genişleyecek, geçici otopark cepleri yapılacak. Daha sonra da turist otobüslerinin çok rahat yanaşabileceği yeni birimler oluşturulacak. Turistler çok rahat bir şekilde hanlar bölgesine ulaşacaklar. Bu planlamalar doğrultusunda bölgedeki refah seviyesini arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”