Gündem Deşifre olunca FETÖ yönetimi revize etti

Deşifre olunca FETÖ yönetimi revize etti

21.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üst yönetimi ve yurt dışı yapılanması deşifre olunca, örgüt bu isimleri revize ederek 14 kişiden oluşan yönetimi 11 kişiye indirdi. Yeni yönetime, Naci Tosun, Reşit Haylamaz, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci, İrfan Yılmaz gibi isimler eklendiği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, deşifre olan FETÖ, üst yönetimi ve yabancı ülkelerdeki sorumlularını değiştirdi.

Deşifre olunca  FETÖ yönetimi  revize etti

Örgüt içerisinde “Türkiye imamı” olarak bilinen Mustafa Özcan’ın başkanlığındaki revize edilen üst yönetime, Naci Tosun, Reşit Haylamaz, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci, İrfan Yılmaz gibi isimler eklendi. Avrupa, Asya, Asya Pasifik, Avustralya, Afrika, Güney Amerika ve Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren ve küresel bir tehdit oluşturan FETÖ’nün Amerika sorumlusunun İsmail Büyükçelebi, Avrupa sorumlusunun Abdullah Aymaz olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

11 kişiye düşürüldü

FETÖ üst yönetimi, Fetullah Gülen’den sonra gelen Mustafa Özcan’ın başkanlığında 14 kişiden oluşurken, yeni yönetim 11 kişiye düşürüldü. Üst yönetimde yer alan ve kamuoyunda “baş yüceler şurası” olarak bilinen bu isimler şöyle; Mustafa Özcan, İsmet Aksoy, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, İrfan Yılmaz, Reşit Haylamaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mehmet Ali Şengül, Mustafa Yeşil, Sadık Kesmeci. Üst yönetimdeki isimler, 2014 yılında Türkiye’den ayrılarak yurt dışında yaşamaya başlarken, bu kişilerin halihazırda hangi ülkede oldukları bilinmiyor. Mustafa Özcan’ın örgüt içerisinde Fetullah Gülen’den sonra gelen ilk isim olduğu ve “Türkiye imamlığı” yaptığı belirtiliyor.