Gündem Destek istedi bin 103 lira ceza kesildi

Destek istedi bin 103 lira ceza kesildi

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamada boynuna isabet eden bir şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanan Güneş Erzurumluoğlu (20), tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu.

Destek istedi bin 103 lira ceza kesildi

Türkiye’deki tedavi yöntemlerinin yetersiz olduğuna inanarak İsviçre’nin Basel kentinde bulunan bir klinikte tedavi olmayı düşünen Erzurumluoğlu için sosyal medyada kampanya başlatıldı.
‘Belge istediler’
Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı, genç kıza Kabahatlar Kanunu 36’ncı Maddesi gereğince Yardım Toplama Kanununa Muhalefet gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesti. Erzurumluoğlu internet üzerinden kampanya başlattıklarını belirterek, “İnsanlar bana yardım edebilmek için hesap numarası istediler. İnternet üzerinden bir kampanya yaptık. İkinci günü tanıdıklarımız izin alınması gerektiğini söyleyince hemen durdurduk. Valiliğe giderek gerekli belgeleri sunduk. Yüzde 98 engelli diye 10 profesörün elinden çıkmış ömür boyu tedaviye muhtaçtır şeklinde bir belge verdik. Ama valilik bunu yeterli bulmadı.
Yasa dışı örgütlere para topladığımıza yönelik emniyetten bir belge geldiğini söylediler” diye konuştu. Erzurumluoğlu, uluslararası bir internet sitesinde yardım kampanyasının devam ettiğini açıklayarak, “İnsanlar oradan yardım yapmaya başladılar. Cezayla ilgili itirazda bulunduk, yasal süreç devam etmekte” dedi.