Adıyaman DESTEKLEME VE YERLEŞTİRME KURSLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

DESTEKLEME VE YERLEŞTİRME KURSLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

23.09.2016 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

DESTEKLEME VE YERLEŞTİRME KURSLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Adıyaman Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında, Adıyaman’da bu yıl ikincisi açılacak olan kurslara başvurular başladı. Kursa katılacak olan kursiyerler 22-27 Eylül tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler.
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, destekleme ve yetiştirme kurslarının halk eğitimi merkezleri tarafından açılabildiğini belirterek, “Bu kapsamda 2016 yılı destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzu yayınlanmış bulunmaktadır. Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak mezun öğrencilerimize yönelik 22 Eylül 2016 tarihi itibariyle birinci dönem için başvuruları almaya başladık. Kurslarımıza yoğun bir ilgi var. Başvuruların 27 Eylül 2016 tarihinde bitecektir. Süre çok kısa olduğundan bütün adaylarımızın zaman kaybetmeden kurumumuza gelerek başvurmaları gerekir. Ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş ve hiçbir yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırmamış olan mezun öğrencilerimizin diploma ve kimlik fotokopisi ile gelmeleri yeterlidir. Kurum olarak başvurularını yapıp Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifrelerini veriyoruz. Adaylarımız bu şifre ile EBA sistemine girerek Bakanlığımızın sunmuş olduğu tüm imkanlardan yararlanabilirler. Başvuruları, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel olarak alanlarına göre alıp, kurs merkezlerimizde değerlendireceğiz. Kurslarımız 3 Ekimde açılacaktır. Bu kurslarımızda sistem üzerinden başvuru yapan deneyimli, dershane tecrübesi olan öğretmenlerimiz görevlendirileceklerdir” dedi.
Aziz Özbilgiç, geçen yıl açılan kurslarda yüzde 65-70 oranında başarı elde ettiklerini kaydederek, “Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak geçen yıl açtığımız destekleme ve yetiştirme kurslarımızdan çok iyi sonuçlar aldık. Tıp fakülteleri, mimarlılar, öğretmenlikler başta olmak üzere birçok alanda öğrencilerimiz yerleştiler. Bu yıl başarımızın daha da artacağına inanıyorum.
Buradan bütün velilerimize şunu söylemek istiyorum. Zamanında başvurunuzu yapın, içiniz rahat olsun. Biz en kaliteli hizmeti sunmaya gayret edeceğiz. Gecen yıl 3 merkezde eğitim verildi. Bin civarında öğrencimiz başvurmuştu. Yetenek sınavıyla yerleşen öğrencileri çıkartırsak, 500 öğrenciyle LYS’ye devam ettik. Başarı ortalamamız yüzde 65-70 civarında oldu. Bu bizim ilk yılımızdı. Bu yıl daha kaliteli hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.