Eskişehir “Destinasyon Güvenliği İle Otel Satışlarında İnovatif Çözümler” Konuşuldu

“Destinasyon Güvenliği İle Otel Satışlarında İnovatif Çözümler” Konuşuldu

17.03.2017 - 17:35 | Son Güncellenme:

.

“Destinasyon Güvenliği İle Otel Satışlarında İnovatif Çözümler” Konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi (TAB), Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından, Öğrenci Merkezi Salon 2009 da, “Destinasyon Güvenliği ile Otel Satışlarında İnovatif Çözümler” konulu panel ve seminer gerçekleştirildi.
Yapılan panel ve seminere Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Sarı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Turizm sektörü, en küçük sıkıntıdan bile fazlasıyla etkileniyor
Yaşamsal ihtiyaçlara bakıldığında güvenlik konusunun önemli bir yere sahip olduğunu belirterek programın açılış konuşmasına başlayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, “İnsanlar, güvenliklerini tehdit eden bir unsurla karşılaştıklarında turizm faaliyetlerini düşünmeden bitirebilirler. Bireyler, dinlenmek, gezmek ve eğlenmek amacıyla gittikleri yerlerde güvenlik kaygısından uzak olmak istiyorlar. İşte bu yüzden turizm sektörü, en küçük sıkıntıdan bile fazlasıyla etkilenen bir yapıya sahip. Ayrıca, ekonomik krizin turizm sektörüne etkileriyle ilgili yaptığımız bir araştırmada, krizlerin turizme etkisinin bir yıl sonra olduğunu saptadık. Yani insanlar, ekonomik kriz dolayısıyla yaptıkları planlamalarını değiştirmiyorlar ancak bir sonraki yıl kriz olan bölgeyi tercih etmiyorlar. Güvenlik konusunda ise böyle bir şey mümkün değil. Planlamalar, hiç vakit kaybedilmeden en hızlı şekilde yön değiştirebiliyor. Bu nedenle seminer ve panelimizi fazlasıyla önemsiyor ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Moderatörlüğünü, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Sezgin’in yaptığı Destinasyon Güvenliği Panelinde, destinasyon güvenliğiyle ilgili akademik anlamda bilgilendirmeyi Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pembe Gül Çakır yaparken, güvenlik konusunda sivil toplum kuruluşlarının yaklaşımlarını ise Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Temsilcisi Kaan Erdin ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Eskişehir Temsilcisi Ufuk Özkaratay katılımcılarla paylaştı. Panelde Turistik İşletme Yöneticileri Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) Başkanı ve Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erbaş’ın turizm işletmeciliğini genel olarak değerlendirmesinin ardından son olarak Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi Komiser Yrd. Murat Susaman, kent güvenliğini nasıl sağladıklarına dair deneyimlerini aktardı.
Panelin ardından, “Otel Satışlarında İnovatif Çözümler” konulu seminer düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Kozak’ın moderatörlüğünde geçen ikinci bölümde, Hotel Runner Sistem Temsilcileri Rıza Kaynak ve Cihan Coşkuntuncel, Eskişehir TÜROB temsilcisi Kaan Erdin ve Eskişehir TÜRSAB temsilcisi Ufuk Özkaratay konuşmalarını gerçekleştirdi.