Ekonomi Dev ihaleyi kaptı

Dev ihaleyi kaptı

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO’nun Küçükyalı arsa ihalesini 3.6 milyar lira satış geliri ve 1.5 milyar lira arsa payı içeren rekor teklifle Tahincioğlu kazandı

Dev ihaleyi kaptı

Emlak Konut GYO’nun, İstanbul Maltepe Küçükyalı’da satışa çıkardığı 114 bin 239 metrekarelik dev ihalesine rekor teklif geldi. Küçükyalı Karayolları arazisi olarak bilinen arsaya, Tahincioğlu, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin lira teklif etti.
Tahincioğlu, bu rakamın yüzde 42’si yani 1 milyar 527 milyon lirasını Emlak Konut GYO’ya arsa payı olarak önererek, ihalenin kazananı oldu. Aynı zamanda 3.6 milyar liralık bu teklif, Emlak Konut ihalelerinde elde edilen en yüksek rakamlardan biri oldu.
Konut ve ticaret...
Emlak Konut GYO’nun Küçükyalı’da yer alan 114 bin 239 metrekarelik arsasında, 128 bin 169 metrekarelik inşaat hakkı bulunuyor. Tahincioğlu’ndan yapılan açıklamaya göre, ihale kapsamında bulunan arsalardan 3’ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak. Açıklamada, “7 arsanın toplam arsa alanı 114 bin 239 metrekare. Tahincioğlu olarak bu bölgede projemizi Maltepe Küçükyalı’ya yakışır bir şekilde hayata geçireceğiz” denildi.
Arsa için düzenlenen ihalenin ilk oturumunda 13 teklif gelmişti. İlk oturumda en yüksek teklif Artaş İnşaat’ın olmuştu. Artaş, 600 milyon satış toplam geliri üzerinden 180 milyon lira arsa payı önermişti. İhaleye Mesa Mesken, Varyap, Özülke, Nuhoğlu, Sur Yapı, Nurol GYO, Ege Yapı, Dap Yapı gibi sektörün önde gelen firmaları ilgi göstermişti.
Teklifler yarışıyor
İhaleye ilişkin ikinci oturum dün tamamlandı. İkinci oturumda en yüksek teklifi yapan Tahincioğlu Gayrimenkul arsanın sahibi oldu. Tahincioğlu daha önce Emlak Konut GYO’nun İstinye Bayırı olarak bilinen, Sarıyer’deki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesini, toplam satış geliri 3 milyar 672 milyon lira, arsa payı oranı yüzde 51.1 teklifiyle kazanmıştı. Emlak Konut GYO’nun bugüne kadar düzenlemiş olduğu bütün ihaleler içerisindeki en yüksek arsa satış bedeli olarak 1 milyar 876 milyon 392 bin lira öneren Tahincioğlu, 158 bin metrekarelik arazide az katlı yapılar hayata geçireceğini açıklamıştı.