Ekonomi Dev proje ile ilgili flaş gelişme!

Dev proje ile ilgili flaş gelişme!

10.10.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili flaş gelişme! Proje'nin 1/100.000 ölçekli plana işaretlenmesi oy çokluğuyla onaylandı.

Dev proje ile ilgili flaş gelişme

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin 1/100.000 ölçekli plana işaretlenmesi oy çokluğuyla onaylandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 23. Dünya Enerji Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin önem verdiği alanlar arasında nükleer enerjinin de bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"2010 yılında Rusya Federasyonu ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nin gerçekleştirilmesine yönelik bir hükümetlerarası anlaşmayı imzaladık. Japonya'yla da Karadeniz kıyısında tesisine karar verilen Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz. Zira ileri teknoloji noktasında, bizim ciddi noktada bir enerji potansiyeline ihtiyacımız var. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun nükleer enerjiden karşılanmasıdır."